The Bride: Christian Bale má vystupovat jako Frankenstein v novém monster filmu

The Bride: Christian Bale má vystupovat jako Frankenstein v novém monster filmu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Remake Frankensteinovy nevěsty míří do výroby. Známe režisérku a obsazení.

Jednou ze „značek“, kterou se studio Universal snaží dlouho ždímat, jsou „jeho“ klasická monstra. Příšery jako Drákula či Mumie tu byly samozřejmě dávno, v rámci předchozích románů či lidové slovesnosti, ale byly to právě snímky Universalu z první poloviny minulého století, které kodifikovaly klasickou filmovou podobu jednotlivých příšer a řadu prvků, které od té doby má popkultura s monstry nerozlučně spjaté. Universal se k jednotlivým příšerám pravidelně vrací a na řadě je zase jednou Frankensteinova nevěsta (Bride of Frankenstein).

Prapůvodní snímek vznikl v roce 1935, postava se objevila ještě v několika dalších. O novém zpracování látky se mluví minimálně osm let, kdy v jednu chvíli měla protějšek Frankensteineova monstra ztvárnit Angelina Jolie. Tahle verze je zřejmě dávno ze hry a rýsuje se jiná. Informace přichází z oborového magazínu Production Weekly, kde se hollywoodští profesionálové dočtou, jaké projekty se připravují a kde se tudíž mohou hlásit o další pracovní příležitost. U jednotlivých projektů krom termínu bývají připsané alespoň stručné podrobnosti, aby členové štábu věděli, do čeho vlastně jdou.

Chystaný snímek bude dle Production Weekly pojmenovaný jednoduše The Bride (Nevěsta), vzniká pro Netflix a film má natočit herečka Maggie Gyllenhaal, jež si režii poprvé vyzkoušela s dva roky starým, chváleným dramatem Temná dcera. Do hlavní ženské role prý byla obsazena Penélope Cruz, Christian Bale má vystupovat jako Frankenstein. Ačkoliv není zřejmé, zda jako doktor Frankenstein, nebo jako jeho umělý výtvor (Monstrum), který se také někdy označuje prostě jako „Frankenstein“. V další úloze bude vystupovat Peter Sarsgaard (The Batman, Temná dcera, Orphan), u něhož můžeme spekulovat, že představuje právě tu druhou roli, kterou nehraje Bale – tedy buď monstrum nebo doktora. Pokud bude možné natáčet, má jít snímek do výroby někdy na začátku příštího roku.

Anotace původního snímku z roku 1935: Poté, co se doktor Frankenstein zotaví ze zranění, která utrpěl při útoku davu na sebe a svůj výtvor, dostane se pod vliv svého bývalého učitele, doktora Pretoriuse. Ten trvá na tom, aby potrestaný Frankenstein pokračoval ve svých pokusech s vytvářením nového života. Monstrum mezitím zůstává na útěku před těmi, co ho chtějí zničit, aniž by pochopili, že jeho úmysly jsou navzdory nedostatku socializace a sebekontroly v zásadě dobré. Jak Pretorius, tak Monstrum na Frankensteina tlačí, aby mu stvořil umělou družku. Nevěstu.

Titulní foto: Frankensteinova nevěsta (1935)

Zdroje: Production Weekly I, II

Frankensteinova nevěsta

22.04.1935 | USA
Sci-Fi, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest