A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě

A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 15 obrázků
První diváci viděli první ukázku. Víme jak začne vetřelecká invaze. Čeká nás větší měřítko.

Jak si tu pochvalujeme množství trailerů zveřejněné skrze CinemaCon (naposled jsme tu měli nové Hunger Games či Transformers), tak u některých snímků skutečně zamrzí, že ukázku zatím mohli vidět pouze diváci, kteří se výstavy v Las Vegas zúčastnili osobně. Platí to třeba pro A Quiet Place: Day One, protože nový film ze světa Tichého místa podle popisu působí dost zajímavě.

Jak téměř jistě víte, dosavadní dvě Tichá místa se odehrávají v nepříliš vzdálené budoucnosti, kde je podstatná část lidí mrtvá. Na Zemi přistálo velké množství monster extrémně citlivých na zvuk, a tak přežije pouze ten, kdo se naučí žít v naprosté tichosti. Což je občas docela problém, když například šlápnete na hřebík nebo jste plačící nemluvně. Oba snímky nám ukázaly už kompletně změněný svět a civilizaci. Na okamžik jsme se podívali do minulosti, ale v chystaném „Day One“ je to hlavní náplní celého snímku.

Jak odhalilo video promítané na CinemaConu, děj je zasazený do New Yorku, podle tvůrců „nejhlučnějšího města na světě“. A film začíná ve stejnou chvíli, jako mimozemská invaze. Ukázka začala společně s ústřední hrdinkou v podání Lupity Nyong'o, která nic netušíc jede autobusem, se sluchátky v uších. Z ničeho nic autobus přepůlí jeden z meteoritů, které dopadají všude kolem. Nastává chaos, panika. Spolu s kamenným deštěm se objevují na scéně také stvůry.

Někteří lidé poměrně rychle vypozorují, že jsou monstra citlivá na zvuk a snaží se přizpůsobit. Jiní křičí zděšením a stávají se rychlou kořistí. Delší ukázku z úvodní invaze následoval ještě rychlý sestřih scén z dalších segmentů filmu. V jednom záběru se mihl Djimon Hounsou, jehož jsme poprvé potkali už v Tichém místě II, kde vedl malou komunitu přeživších. Vidíme, jak se davy nic netušících křičících newyorčanů stávají snadnou kořistí. A obecně to vypadá, že třetí snímek bude mít daleko větší měřítko.

Film byl zhruba před dvěma týdny dokončený a dole v galerii si můžete prohlédnout fotky z natáčení. Datum české premiéry je stanoveno na 7. března 2024.

O snímku prozatím nevíme zhola nic. Název A Quiet Place: Day One (Tiché místo Den první) napovídá, že budeme sledovat příběh, jenž se odehrává okamžitě po invazi, nicméně oficiálně potvrzené to není. Zápletku vymyslel John Krasinski, režisér dosavadních dvou filmů. Nový snímek má napomoci ustanovit celé universum, kde se do budoucna bude odehrávat řada dalších příběhů. V „Day One“ pravděpodobně nebude vystupovat žádná postava z dosavadních filmů, nebo minimálně ne rodina Abbottova. Režíruje Michael Sarnoski, který spolu s Jeffem Nicholsem napsal scénář. V hlavních rolích vystupují Lupita Nyong'o, Joseph Quinn a Alex Wolff. Snímek bude do českých kin uvedený 7. března 2024.

Foto: Paramount, Lupita Nyong'o

Zdroje: Slashfilm, Discussing Film, Lupita Nyong'o, Alex Wolff, Simon Bowles, Michael Sarnoski

Galerie: 16

A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu A Quiet Place: Day One – Na zvuk citlivá monstra zničí nejhlučnější město na světě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest