Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“

Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 5 obrázků
Záporák minisérie Echo má před sebou další budoucnost. Nový film o filmu představuje indiánské kořeny hlavní hrdinky.

Minisérii Echo chybí do premiéry necelý týden. Vychází tak spousta rozhovorů s tvůrci. Velkým tématem je samostatnost celé série. Podle producenta Richieho Palmera diváci nemusejí vidět nic z předchozích příběhů, aby si mohli Echo užít. Série začíná důkladným představením ústřední protagonistky Mayy (Alaqua Cox). Vyprávění diváky důkladně seznámí s její minulostí a dokonce i shrne to, co se přihodilo v sérii Hawkeye, kde jsme postavu poprvé potkali.

V Hawkeyeovi se také v provázaném světě Marvel Cinematic Universe definitivně etabloval Kingpin. Toho hraje Vincent D'Onofrio už od roku 2015, kdy se poprvé ukázal v seriálu Daredevil od Netflixu. Dlouho panovaly pochyby o tom, zda tenhle seriál patří nebo nepatří do aktuální kontinuity, anebo se odehrává v nějaké paralelní realitě. Producent Brad Winderbaum si sám za sebe myslí, že seriály od Netflixu do Marvel Cinematic Universe pasují, takže on osobně by je jako součást kontinuity klidně bral. (I když oficiální stanovisko Marvel Studios to v tuhle chvíli není).

Sám D'Onofrio se v jednom z rozhovorů rozpovídal o tom, že zpracováním postava Kingpina a série Echo jako taková navazují právě na seriál Daredevil a na jeho dospělejší styl. Minisérie Hawkeye se přeci jen daleko víc podobá svým humorem a odlehčeností marvelovským celovečerním filmům. Winderbaum doplňuje, že se s Kingpinem počítá i do další marvelovské budoucnosti. To, co zažije v Echo je klíčová kapitola pro to, co na Kingpina čeká dál. Aniž by Brad řekl cokoliv konkrétního, tak připustil, že by Wilsona Fiska bylo možné označit za něco jako „Thanose pouliční části MCU“. Pouličními hrdiny se obvykle myslí ti, kteří nelétají někde ve vesmíru, ale potýkají se se zločinem v ulicích. Typickými představiteli pouličních hrdinů jsou Luke Cage, Punisher, potenciálně Spider-Man nebo Daredevil.

Toho od roku 2015 hraje Charlie Cox, který se představil divákům společně s D'Onofriem. Do budoucna dostane vlastní nový seriál, v Echo se alespoň mihne v jedné ze scén z Mayiny minulosti. Režisérka Sydney Freeland říká, že jde o nepřerušovaný šestiminutový záběr. Hlavní slovo má nicméně vyprávění příběhu, nejde o akci pro akci. Podle Freeland je scéna důležitá pro Mayin vývoj. Souboj začíná jako teenagerka a opouští jej jako chladnokrevná zabijačka. Má to být chvíle, kdy se z ní stává padouch.

Sydney doplňuje, že se můžeme těšit i na další camea z filmů a seriálů, ale nejsou stěžejní. Opravdu nemá být nutné znát nic z minulosti. Podstatný je aktuální příběh samotné Echo. Pro tu je krom vyrůstání pod dohledem Kingpina podstatné také to, že pochází z národa Choctaw z Oklahomy. Série představí celou řadu kulturních tradic, které k národu patří. Na národ se ostatně zaměřuje také nejnověji zveřejněný krátký film o filmu, který můžete vidět níže. Zajímavostí je, že seriál bude dokonce i uvedený s alternativním dabingem v jazyce národa Choctaw, což je velké unikum.

Maya Lopez, alias Echo, je ostrá bojovnice, která dělala špinavou práci pro padoucha Kingpina, než se dozvěděla, že to byl právě on, kdo je zodpovědný za smrt jejího otce. Postava se od všech ostatních komiksových hrdinů liší tím, že je neslyšící. Hlavní scenáristkou série je Marion Dayre, hlavním režisérem Sydney Freeland. Jako Maya vystupuje Alaqua Cox, v dalších rolích hrají Charlie Cox jako Daredevil, Vincent D'Onofrio jako Kingpin, Zahn McClarnon jako Mayin zesnulý otec. Obsazení nově rozšiřují Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Cody Lightning a Graham Greene. Všechny epizody budou uvedeny na Disney+ 10. ledna 2024.

Foto: Marvel

Zdroje: Marvel, TV Insider, Gizmodo, EW, Screen Rant I, II

Galerie: 6

Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu Z Kingpina roste „Thanos pouličních Marvel hrdinů“ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest