Captain America: Nový svět – Točí se nové scény, mají nového scenáristu

Captain America: Nový svět – Točí se nové scény, mají nového scenáristu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Marvelovka oficiálně míří zpátky před kamery. Podle některých zvěstí budou úpravy rozsáhlé.

Marvel odsunul premiéru u řádky filmů, které se kvůli hollywoodským stávkám nestihly včas dokončit. Odklad byl určitým překvapením u Captaina Ameriky: Nového světa. U toho se tradovalo, že je natolik dokončený, že by teoreticky mohl stihnout premiéru už příští rok v květnu. Nakonec nebude uvedený v květnu, ale ani v létě nebo někdy na podzim. Nově bylo datum premiéry stanoveno až na 14. února 2025.

Teď se nám důvody potenciálně rýsují před očima. Magazín Deadline jako první informoval, že film plánuje dotáčky, ke kterým dojde někdy v období nadcházejícího jara či léta. Z článku není zřejmé, jak budou dlouhé, nicméně Marvel pro ně najal nového scenáristu. Je jím Matthew Orton, který napsal epizodu Blázinec pro Marvel sérii Moon Knight nebo celovečerní film Operace Eichmann.

Deadline připomíná, že většina Marvel filmů počítá s natáčením dodatečného materiálu dopředu a je to úplně běžná praxe. Zrovna u Captaina Ameriky: Nového světa se už před časem objevily nejrůznější insiderské zvěsti, podle nichž jsou v tomhle konkrétním případě dotáčky (případně přetáčky) závažnějšího charakteru.

Podle některých zpráv se předělává opravdu nemalá část filmu. Už se objevily neurčité spekulace, podle nichž chce Marvel/Disney upravit některé scény, které by mohly mít konotace k současné situaci v Izraeli. Jednou z postav filmu je Sabra, což je v komiksech izraelská tajná agentka. A Disney pravděpodobně nechce, aby se kolem jeho filmu vedly politicky laděné diskuse.

Insider Daniel Richtman potom přišel s tvrzením, že publikum při testovacích projekcí rozpracovaného filmu nebylo spokojené s akčními scénami. Ty prý nedosahovaly měřítka nebo zábavnosti, na jaké byli diváci z předešlých marvelovek zvyklí. Reportér Jeff Sneider tvrdil, že by se úpravy (či snad kompletní přepracování) měly týkat tří velkých (akčních) sekvencí. A paparazzi fotograf s přezdívkou Atlanta Filming, který dlouhodobě pořizuje „špionážní“ záběry z marvelovských produkcí, šel dokonce tak daleko, že hovoří o „přetáčení prakticky celého filmu“.

O dosavadním natáčení toho nevíme moc, takže až si jednou snímek odbyde premiéru, asi nebude úplně jednoduché posoudit, jak velká část snímku byla skutečně přepracována, takže s naprostou jistotou prozatím můžeme říct jen to, že se bude ještě natáčet a pro tuhle část produkce byl najatý nový scenárista.

Jako nový Captain America se vrací Anthony Mackie. Carl Lumbly se vrací jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson, Tim Blake Nelson jako Leader, Danny Ramirez jako Joaquin Torres, Liv Tyler jako Betty Ross. Harrison Ford po smrti Williama Hurta převzal roli Thunderbolta Rosse. Nově se připojily Shira Haas jako Sabra a Xosha Roquemore v blíže nespecifikované roli. Scénář snímku píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Režíruje Julius Onah. Datum premiéry je stanoveno na 14. února 2025.

Titulní foto je ilustrační, Liv Tyler ve snímku Neuvěřitelný Hulk

Zdroje: Deadline, Daniel Richtman, Jeff Sneider, Atlanta Filming

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest