Saw: Jedenáctý díl hororové série oznámil přípravy a datum premiéry

Saw: Jedenáctý díl hororové série oznámil přípravy a datum premiéry | Fandíme filmu
Lionsgate
Na další mučení nebudeme muset dlouho čekat.

Tak to dlouho netrvalo. Vlastně jen týdny po uvedení Saw X studio Lionsgate oznamuje „Jedenáctku“. Saw XI, jak se film zřejmě bude jednoduše jmenovat, má dokonce už i datum premiéry. Uvedený bude 27. září 2024. (U nás tedy snad o den dříve). Nic dalšího oznámeno nebylo, pouze strohý slogan „Hra pokračuje“.

Příprava dalšího dílu hororové ságy je jen a jen logická. „Desítka“ se třináctimilionovým rozpočtem utržila jen v kinech 108 milionů a zařadila se mezi úspěšnější díly série. Zvlášť v době, kdy si prakticky u žádného filmu nemůžete být jistí, jestli diváci nakonec přijdou, se vyplatí mít v záloze sérii, která nestojí moc a nějakou minimální pozornost publika bude mít vždycky. Desítka navíc patřila v rámci série k nejlépe hodnoceným dílům, takže je na čem stavět.

Jedním z důvodů úspěchu Saw X bylo, že jsme se vrátili v čase do minulosti a zabiják Jigsaw (Tobin Bell) tak opět mohl být naživu, bez nějakých složitých berliček. Asi by tedy nepřekvapilo, kdyby další film na ten aktuální více či méně navázal. Jinými slovy, nadále se můžeme pohybovat v minulosti, kde byl John Kramer ještě naživu. Když se mezi jedničku a dvojku vměstnal další film, proč by se někam mezi závěr Saw X a Johnovu smrt ve trojce nemohl vejít ještě přinejmenším jeden.

Titulková scéna Saw X ukazuje že se Kramer rozhodl vypořádat s Henrym (Michael Beach), který jej podvodem přiměl k cestě do Mexika. Ve scéně vystupuje starý známý Hoffman (Costas Mandylor) a z toho, co vidíme kolem je patrné, že se odehrává ve staré známé koupelně, kterou jsme poprvé navštívili už v prvním filmu. Je klidně možné, že jedenáctka naváže právě v tomto bodě.

Ale zatím můžeme pouze spekulovat, na jakékoliv podrobnosti si budeme muset počkat, alespoň do začátku natáčení.

Titulní foto je ilustrační, ze Saw X

Zdroj: Lionsgate

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest