Hostel: Eli Roth má nápad na další pokračování

Hostel: Eli Roth má nápad na další pokračování | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Hororový milovník se chce znovu ponořit do hnusného světa, kde boháči platí za to, aby mohli mučit nevinnou oběť.

Režisér Eli Roth má v kinech novinku Den díkůvzdání a během propagace pohovořil také s magazínem CinePop. Řeč přišla i na nejstarší filmy jeho kariéry, Cabin Fever a Hostel. Cabin Fever oslavila loni dvacetileté výročí, Hostel ho bude mít za dva roky a oba snímky už stačily vyplodit řadu pokračování a rozjet vlastní úspěšné značky. Vrátí se k ni ještě někdy sám Roth? Pro CinePop řekl:

S Hostelem se toho dá dělat ještě spousta. Rád bych se k němu někdy vrátil. A ke Cabin Fever taky. Jsou mojí součástí. Jsou to moje děti. Myslím si, že jsem je až příliš dlouho ignoroval. Nějakým způsobem bych se k nim chtěl vrátit. Mám nápady. A sám bych režíroval. Nepřenechám to nikomu jinému.“

Je pravda, že filmaři v rozhovorech o návratech ke svým slavným značkám hovoří celkem běžně. Obvykle je to ale jen v hypotetické rovině, aby reportérova zvědavost byla uspokojena a fanoušci věděli, že daný tvůrce na svůj hit nezanevřel. Zrovna v Rothově případě o zdvořilostní řeči jít nemusí. Roth po hororových začátcích sice dostal možnost točit i dražší filmy, ale na strašení nikdy nezanevřel. Vždycky otevřeně hovořil o tom, že žánr zbožňuje a letos dokonce neváhal opustit natáčení vysokorozpočtové sci-fi Borderlands, jen aby si mohl natočit Den díkůvzdání. Takže když tvrdí, že by se rád k Hostelu a Cabin Fever vrátil, můžeme mu to asi věřit.

Bude tak zřejmě jen otázkou, kdy se tak stane. Filmová studia proces určitě blokovat nebudou. Horor je extrémně levný žánr, kde v případě úspěchu úvodního snímku následně vzniká prakticky nekončící řada pokračování a remaků. Na Hostel navázala dvě pokračování (jedno točil sám Roth), na Cabin Fever dokonce už tři různé další filmy. Některé šly rovnou na video, ale pakliže by se režie znovu chopil Eli, prakticky jistě by obě značky opět zamířily do kin.

Cabin Fever v roce 2002 Rothovu kariéru odstartovala. Pojednává o skupině mladých lidí, kteří vyrazí pařit do lesů. Namísto kocoviny musejí čelit strašlivému viru, který začne zaživa užírat jejich tkáň. V Hostelu skupinka nadutých Američanů vyráží pařit do Evropy, jen aby se stali obětmi organizované skupiny, která unáší lidi a za úplatu nechá zhýralé boháče, aby je mučili a vraždili, jak se jim zachce. Pro našince je kuriózní, že se děj odehrává na Slovensku a natáčelo se v Česku.

Co vy na to? Byli byste zvědaví na další Hostel nebo Cabin Fever?

Titulní foto je ilustrační, z předchozích dílů Hostelu

Zdroj: CinePop

Cabin Fever

09.03.2003 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 3

Hostel: Eli Roth má nápad na další pokračování | Fandíme filmu Hostel: Eli Roth má nápad na další pokračování | Fandíme filmu Hostel: Eli Roth má nápad na další pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest