Home Safe: V psychologickém thrilleru se vzbouří chytrá domácnost

Home Safe: V psychologickém thrilleru se vzbouří chytrá domácnost | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Chystaný snímek varuje před příliš rozvinutou umělou inteligencí.

S rozvojem velkých jazykových modelů, jako je ChatGPT se velkým tématem posledních let stává umělá inteligence, její další vývih a potenciální rizika, která může přinést. Filmaři se tímhle tématem zabývají už léta a stejné to bude ve snímku Home Safe. Tvůrci slibují napínavou a znepokojivou podívanou, která diváky přiměje k zamyšlení. Home Safe se ptá, zda se někdy můžeme cítit v bezpečí a jestli opravdu existuje soukromí. Hlavním tématem je pak prorůstání AI do našich životů a hrozba strojů, které jsou navržené tak, aby kopírovaly naše chování.

Hlavními postavami příběhu jsou šéfredaktorka časopisu Anna a její manžel Daniel. Ten založil bezpečnostní společnost, která se zaměřuje na ochranu domácností prostřednictvím AI. Právě pokročilý bezpečnostní systém Kiera začíná pro pár představovat nebezpečí, když si uvědomí sebe sama. Nebezpečí je o to horší, že Anna čeká jejich první společné dítě.

Annu hraje Felisha Terrell (Válka zítřka, Riskantní známost, Nepohádky), Daniela Jason MacDavid (Welcome to Flatch, Muž z Toronta, Upíří deníky) a Kieru Mira Sorvino (Shining Vale, Mocná Afrodíté, Mimic). Ve vedlejších rolích vystupují Emily Topper (The Thing About Pam) a Michael Shenefelt (The First Lady). Snímek zrežíroval Jacob Vaughan (Milo) a napsala jej Juddy Talt (Hlas zlomeného srdce). Film je dotočený, počítá se s uvedením v příštím roce.

Titulní foto je ilustrační, ze snímku Margaux

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest