Díra: Netflix nás vrátí do trýznivé věznice

Díra: Netflix nás vrátí do trýznivé věznice | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Mysteriózní sci-fi dostala pokračování. Jsou tu první fotky.

Zhruba v době, kdy se kvůli pandemii zavírala kina a rostla poptávka po filmech v obýváku, zabodoval Netflix se španělským thrillerem Díra (v originále El hoyo, mezinárodně The Platform). Byl to takový ten typ mysteriózního příběhu, který vás okamžitě zaujme konceptem: Protagonista se probudí v cele zhruba čtyři krát čtyři metry. Jsou v ní jen holé stěny a šachta (díra) uprostřed. Tou jednou za čas sjede výtah s jídlem, který na chvíli zastavuje v jednotlivých celách vyskládaných věžovitě nad sebou. Ti v horních patrech hodují jako králové, na ty dole zbývá méně a méně. Nikdy netušíte, kdy vás v patrech prohodí a na první pohled neexistuje cesta ven.

Ve snímku jsme jako diváci mohli zvědavě objevovat, jak celá věznice funguje, nicméně jak se blížil konec, Díra čím dál tím víc fungovala spíš jako alegorie lidské společnosti, než jako doslovné vyprávění. V tomhle světle se tedy může zdát, že jeden film bohatě stačí. Přesto se dočkáme pokračování.

Zatím o něm nevíme prakticky nic. Netflix zveřejnil první fotografie, na nichž vidíme znovu povědomou betonovou kobku s dírou ve stropě a v podlaze. Vězni mají povědomé mundúry. Dvě vyobrazené postavy představují Milena Smit (Alma, Ztracena v bílém šumu) a Hovik Keuchkerian (Papírový dům, Noční recepční). Opět režíruje Galder Gaztelu-Urrutia. Uvidíme, zda se mu podaří původní alegorii nějak rozvinout nebo nabídnout úplně novou, anebo původní film bude rozšiřovat pouze příběhově a to ať už neotřelým chováním nových vězňů, nečekanou nástavbou povědomých cel a nebo častějším nahlížením za oponu.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 3

Díra: Netflix nás vrátí do trýznivé věznice | Fandíme filmu Díra: Netflix nás vrátí do trýznivé věznice | Fandíme filmu Díra: Netflix nás vrátí do trýznivé věznice | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest