Svatý: Chystá se moderní variace na Robina Hooda

Svatý: Chystá se moderní variace na Robina Hooda | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Režisér Bournea či Pána a paní Smithových natočí napínavé akční dobrodružství s šarmantním zlodějem a mstitelem v čele.

Dobrodružný hrdina Simon Templar, přezdívaný The Saint (Svatý), dostane nové filmové zpracování. Celovečerní snímek připravuje Doug Liman, v hlavní roli vystupuje Regé-Jean Page, mezi producenty figuruje například Lorenzo DiBonaventura (série Transformers). Scénář píší Rory Haines a Sohrab Noshirvani.

Liman se proslavil Agentem bez minulosti, prvním filmem z úspěšné série Jasona Bournea. Následovaly snímky jako Mr. & Mrs. Smith, Jumper, Na hraně zítřka nebo Barry Seal: Nebeský gauner. Teď už mu hezkých pár let pořádný hit chybí. Čerstvě dokončil novinku Road House, která byla v různých podobách v přípravě už hezkých pár let. Page se proslavil rolí v Bridgertonových, následně vystupoval v akčním The Gray Manovi nebo v Dungeons & Dragons: Cti zlodějů. Haines a Noshirvani napsali seriál Informer a filmy Mauritánec: Deník z Guantánama či Black Adam.

Zatím nevíme, co přesně si pánové připravili pro nové zpracování Svatého. Má jí o úplně nové podání, které vykreslí postavu i její svět novým způsobem. Prapůvodním autorem Svatého je Leslie Charles. Ten Simona Templara na začátku 20. století vykreslil jako moderní variaci Robina Hooda – zloděje, samozvaného mstitele a vyšetřovatele bezpráví. Při svých dobrodružstvích unikal před zákonem, cestoval po světě, využíval různé převleky a nevyhýbal se riskantním kouskům. Charles s Templarem napsal řadu románů i povídek, navázali na něj další autoři.

Se Svatým vycházely také komiksy, rozhlasové hry a značné množství seriálů a celovečerních filmů. Největší množství filmů bylo natočeno v první polovině minulého století. V seriálu z 60. let v hlavní roli vystupoval Roger „007“ Moore, v celovečerním filmu z roku 1997 Val Kilmer. Minimálně v letech 2018-2020 chystal Lorenzo DiBonaventura novou verzi s Chrisem Pinem, ale projekt se nikdy neodlepil o země.

Liman by se měl nejprve pustit do snímku The Instigators s Mattem Damonem, avšak pro studio Paramount by měl být Svatý velkou prioritou a měl by se dostat do výroby v nejbližším možném termínu.

Titulní foto je ilustrační, Regé-Jean Page ve filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest