Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat?

Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Disney jemně pootáčí zajetou rovnicí, aby diváky nevyplašil, ale zároveň je dokázal přesvědčit, že neprodává znovu to samé.

Chystaný animák Přání (Wish) v upoutávkách nevypadá špatně, ale to, jak jej Disney propaguje, žádné velké sympatie nevyvolává. V nejnovější ukázce se hovoří o tom, že inspirací snímku mají být konkrétní momenty z předchozích filmů, kde si postavy něco přejí. Dále zaznívá, že Disney použije svoji funkční formuli, akorát v pozměněné podobě. Pořád není vyloučeno, že Přání nakonec bude skvělé, ale když se podobným stylem mluví o filmu (ideálně tedy kulturním objektu), nepůsobí to zrovna vábně. Celé to zní spíš jak prezentace někde na plánovací poradě v korporaci.

Jasně, Disney korporace je, ale občas by stálo za to, to víc a elegantněji maskovat a opírat se spíš o talent tvůrců, než o podbízení publiku. Takhle zveřejněné video může vyvolávat obavy, že se bude Wish spoléhat na nostalgii a půjde o sériovou produkci dle zajetých klíčů, bez velké invence. Samozřejmě budu upřímně rád, pokud mne snímek usvědčí z nebetyčného omylu. Posoudit to bude možné 30. listopadu.

Přání se odehrává v kouzelné zemi Rosas, na Iberijském poloostrově. Království, v němž žije i naše hrdinka Asha, je známé jako země přání. Lidé se scházejí z široka daleka, aby předali svá přání zdejšímu kouzelnému králi Magnificovi, který slibuje, že jim jejich nejtajnější sny splní. Avšak je pouze na něm, která přání se splní a kdy to bude. Asha je chytré, idealistické děvče, které má přání tak silné, že jej vyslyší nebeská mocnost: Malý uzlík nezměrné energie, který se jmenuje Hvězda. Hvězda, Asha a její mluvící kozlík Valentino se společně postaví králi Magnificovi, aby zachránili místní lid a prokázali, že když se síla ducha jediného statečného člověka spojí s magií hvězd, mohou se stát neuvěřitelné věci.

Ashu ztvárnila Ariana DeBose, krále Magnifica Chris Pine, kozlíka Valentina Alan Tudyk. Film natočili Chris Buck a Fawn Veerasunthorn. Do českých kin bude novinka uvedena 30. listopadu.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 7

Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu Přání: Disney se v nové ukázce opájí sám sebou. Bude tohle kouzlo fungovat? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest