Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem

Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 8 obrázků
Hraná předělávka klasického Disneyho animáku se chce od původního filmu odklonit a cílit na mladé publikum.

Režisér Guy Ritchie vystoupil na festivalu Red Sea v Saudské Arábii, kde prozradil, že by příští rok mohl natočit hrané zpracování Disneyho Herkula. Guy tvrdí, že má chuť točit co nejvíc, protože ho to zkrátka a dobře baví. V minulosti točit maximálně jeden film za rok, ale rád by pracoval i víc.

Ritchie má s podobným zadáním zkušenosti, když před třemi lety připravil pro Disneyho hraný remake jeho Aladdina. Z filmu byl hit a Ritchie se brzy domluvil na další spolupráci. Film se připravuje od roku 2020, kdy bylo variantou, že jej zrežírují Joe a Anthony Russoovi, režiséři Avengers 3 a 4. Ti nakonec figurují v pozici producentů. V nedávném interview pro Variety lehce poodhalili, co k projektu přinášejí.

Joe Russo říká: „Podle mě dokážeme nabídnout víc než jen správu zavedené značky. Máme představu o tom, jak může značka překročit svoje vlastní hranice. V [Disneym] jsou podle mě nadšení z toho, že mu nenabízíme jen novou interpretaci animovaného filmu. Guy je vynikající volbou, protože rád experimentuje. Jak přenést [experimentování] do muzikálu? Dnešní publikum vyrostlo na TikToku. Takže co od muzikálu vlastně čeká? Jak podle něj má vypadat a působit? Pokusit se přinést moderní muzikál může být velká zábava a může nám to pomoci posunout hranice.“ Dále Russo mluví o tom, že by snímek měl být experimentální nejen ve zpracování, ale i ve svém rázu. Předlohy (původního animovaného filmu) se rozhodně filmaři nechtějí držet doslovně, podobně jako to podle Joa dělali Russoovi u Marvelu, kde z komiksové předlohy jen volně vycházeli.

Joovo vyjádření vyvolává řadu otázek. Producent má určitě pravdu v tom, že dosavadní Disneyho hrané adaptace animáků často trpěly tím, že se příliš doslovně držely předlohy. Co si nicméně představit pod tím vším experimentováním a inspirací TikTokem, to babo raď. Russoovi už delší dobu hovoří o tom, že chtějí jít naproti mladému publiku. Zatím se to projevovalo především tak, že The Gray Man měl hodně videoherní kameru a Cherry často střídá žánry a styl vyprávění, jako by bylo záměrem diváka konstantně stimulovat, jako by filmaři neměli důvěru v to, že soudobé publikum udrží delší dobu pozornost. Je právě tohle plán pro hraného Herkula? Neustále do nás sypat další vjemy, abychom v kině s jistotou neusnuli? To se asi dozvíme nejdřív tehdy, až se začne skutečně točit. Tak třeba to bude vážně příští rok.

Scénář k novému zpracování Herkula píše Dave Callaham. Příběh původního filmu se točil okolo titulního hrdiny, syna boha Dia, kterého služebníci vládce podsvětí Háda unesli z hory Olymp a skoro jej zbavili jeho božství. Herkules tak musel žít mezi smrtelníky - napůl jako člověk a napůl jako bůh. Když se jako dospělý dozvěděl, že mu v žilách koluje Diova krev, vydal se na dobrodružnou cestu, která z něj měla udělat hrdinu a prokázat, že je hodný života s bohy na Olympu.

Foto: Původní animovaný Herkules

Zdroje: Variety, Screen Daily

Herkules

27.06.1997 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 9

Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu Hercules od Guye Ritchieho bude experimentální a ovlivněný TikTokem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest