Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin

Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Premiéře předchází uvedení finálního traileru.

Nejnovější film Martina Scorseseho bude do našich kin uvedený už zítra. Společnosti Apple a Paramount ještě před premiérou zveřejnily závěrečný trailer, kde krom ukázek ze samotných Zabijáků rozkvetlého měsíce (Killers of the Flower Moon) zaznívají také nejrůznější superlativy.

A ani to není příliš velké vychloubání. Film byl extrémně nákladný (200 milionů dolarů), tudíž se můžeme těšit na opravdu rozmáchlou historickou podívanou. Krom oscarového Scorseseho za kamerou je tu silné obsazení v čele s Leonardem DiCapriem. Průměrná známka na recenzentské databázi Rotten Tomatoes je 8,6 z 10. Na Metacritic má film od kritiků 90%. Čeští recenzenti a návštěvníci festivalových předpremiér v tuhle chvíli dotlačili na ČSFD film k průměrné známce 85% a světové publikum na IMDb zatím uděluje průměrnou známku 8,7 z 10. Snímek patří mezi žhavé oscarové kandidáty a bylo by hodně velkým překvapením, kdyby si neodnesl slušnou porci nominací.

Nově zveřejněný finální trailer upozorňuje právě na chválu kritiků a nad to nabízí nuance DiCapriovy ústřední role. Zatímco v ostatních upoutávkách je Ernest Burkhart většinou stoický, rozzuřený nebo jinak vážný, tady vidíme i jeho jinou stránku. V několika momentech snímek chytá nadhled, občas se začíná ukazovat, že je Ernest dost malý člověk, až je chvílemi vyloženě směšný. Kdyby nic jiného, tak minimálně herecké výkony nejspíš bude muset ocenit kdokoliv, koho umění filmových herců fascinuje. Tak se připravte na značky, ve čtvrtek startujeme do kin.

Děj je zasazený do Oklahomy 20. let minulého století, kde se na území národa Osage najde ropa. To okamžitě začne přitahovat nejrůznější dravce zvenčí, kteří se chtějí na místních napakovat. U toho to však nekončí a lidé začnou za prapodivných okolností umírat.

Leonardo DiCaprio představuje Ernesta Burkharta, manžela místní ženy Mollie (Lily Gladstone) a muže rozkročeného mezi dvěma světy. Robert De Niro ztvárnil Ernestova strýce, vlivnou figuru celé komunity. Jesse Plemons představuje vyšetřovatele FBI, jenž přijíždí na místo kvůli vraždám. V dalších rolích vystupují Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion nebo Tantoo Cardinal. Scénář napsal Scorsese společně s Ericem Rothem.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 6

Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce: Jeden z filmů roku dorazil do našich kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest