Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí

Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Připravte se na dva dlouhé, výpravné filmy s rozsáhlým obsazením, na které Costner vsadil vlastní majetek. Pusťte si trailer.

Hvězdný Kevin Costner už hezkých pár let vystupuje především v seriálu Yellowstone a v kinech chyběl. Stejně je to už nějaký pátek od chvíle, kdy oscarový režisér Tance s vlky natočil nějaký vlastní snímek. V dohledné době všechny tyhle nedostatky nahradí několikadílný opus Horizon: An American Saga.

Děj velkolepé westernové ságy se odehrává v období občanské války, zhruba v patnáctiletém horizontu, před jejím začátkem i po jejím konci. Vyprávění se zaměří na osidlování divokého západu a to pohledem mnoha různých postav. Epická pouť je protkána nástrahami a nebezpečím, které s sebou přinášejí střetnutí s divokou zvěří, přírodou a domorodým obyvatelstvem, jež na daném území sídlí. Zároveň ale také občas jsou těmi nejkrutějšími a nejnebezpečnějšími samotní osadníci.

Sám Costner o snímku hovoří jako krásném, leč tvrdém příběhu. Hlavní díl pozornosti má být stočený k ženským postavám, protože jejich osudy byly často v rámci kolonizátorské populace nejtěžší. Muži se rozhodli, že se vydají osidlovat západ a nikoho se neptali na to, jestli je dobrý nápad rodinu na nebezpečná území přesídlit. Ženy se prostě zvedly a musely následovat. Máme se těšit na řadu dějových linek, na dlouze vyprávěné příběhy a na velké množství postav. Pro celý projekt prý bylo třeba obsadit asi 170 mluvících rolí.

Pro Kevina je sága vysněným projektem. S námětem přišel už v roce 1988. Tehdy jej nabízel ještě jako jeden celovečerní film, ale nepodařilo se mu sehnat financování. Několikrát byla dohoda blízko, ale nikdy nepřišla. Nakonec se režisér rozhodl projekt financovat sám, z vlastní kapsy. Bavíme se přitom o několika stomilionových velkofilmech. Aby herec potřebnou částku dal dohromady, vsadil na úspěch Horizon i své vlastní pozemky.

Natáčení je extrémně časově náročné a rozsah projektu se postupně vyvíjel. Oproti původnímu záměru natočit jeden film se postupně veřejně mluvilo o tom, že vznikne trilogie nebo rovnou čtyři filmy. Nakonec se máme dočkat dvou. Chvíli to vypadalo, že by první mohl být uvedený ještě letos, ale tomu zamezily stávky amerických filmových profesionálů. Teď jsou premiéry dvou částí oznámeny na 28. června 2024 a 16. srpna 2024.

Scénář spolu s Costnerem napsal Jon Baird, který dosud není podepsaný pod žádným jiným projektem. V jedné z hlavních rolích vystupuje sám režisér, dále hrají Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt, Jamie Campbell Bower a mnozí další.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 5

Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu Horizon: An American Saga – Velkolepý western Kevina Costnera oslní svou velikostí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest