Billy Summers: J.J. Abrams a Leonardo DiCaprio zfilmují Stephena Kinga

Billy Summers: J.J. Abrams a Leonardo DiCaprio zfilmují Stephena Kinga | Fandíme filmu
Sony Pictures
Exkluzivní tvůrčí trio připravuje příběh vykoupení stárnoucího zabijáka.

Stephen King se většinou věnuje hororovým námětům, případně tu sklouzne víc k fantasy, onde zase víc ke sci-fi. Když nadpřirozeno nechá za dveřmi, mohou z toho vzniknout zajímavé tituly také. Jen vzpomeňte na Vykoupení z věznice Shawshank. Podobným vystoupením z komfortní zóny je Billy Summers, příběh stárnoucího zabijáka.

Román měl být původně zpracovaný jako televizní minisérie, ale nakonec to bude jinak. Vzniká celovečerní film, který připravují produkční společnosti Bad Robot a Appian Way, za nimiž stojí J.J. Abrams a Leonardo DiCaprio. Snímek je připravován pro studio Warner Bros. Podle informací serveru Deadline není vyloučeno, že když se scénář opravdu povede, tak by J.J. mohl režírovat a DiCaprio by mohl ztvárnit hlavní roli.

Abrams se v poslední době věnuje hlavně produkci, jako režisér točil seriály Alias nebo Ztraceni, případně celovečeráky Mission: Impossible III, Star Trek, Super 8 nebo Star Wars: Síla se probouzí. Jeho posledním počinem jsou nepříliš dobře přijaté Star Wars: Vzestup Skywalkera. Od té doby se odmlčel. DiCapria asi není třeba představovat, ale jestli se do této aktuality začetl náhodou někdo, kdo sleduje filmy spíš okrajově, tak vězte, že je to ten chlapík z Titanicu, Skryté identity, Počátku, Nespotaného Djanga, Vlka z Wall Street, Velkého Gatsbyho, Revenanta nebo Tenkrát v Hollywoodu.

Scénář na motivy knižní předlohy připravují Ed Zwick a Marshall Herskovitz (Poslední samuraj, Americký zabiják).

Billy Summers je čtyřiačtyřicetiletý zabiják, který chce s nebezpečným řemeslem seknout. Jak to v podobných příbězích bývá, přijme ještě jednu poslední zakázku. Stěhuje se do malého městečka, kde má z dálky odstřelit jiného zabijáka, který sem bude odvezený k soudu. Zadržený léta pracoval pro mafiány, kteří se teď obávají, že by mohl zpívat. Billy si pro své čekání najme pracovnu s výhledem na soudní budovu a v přestrojení za spisovatele se skutečně ponoří do sepisování svého životního příběhu, svých vzpomínek na to, jak mu kdysi dávno matčin tehdejší partner zabil sestru. Právě to jej vedlo k povolání ostrostřelce. Aktuální zakázka se nicméně zvrtne a Summers se ocitá na útěku. Když shodou okolností zachrání Alice před znásilněním, vydává se s ním Alice na cestu napříč Spojenými státy, při níž se Bill snaží odčinit své zabijácké hříchy…

Titulní foto je ilustrační, Leonardo DiCaprio ve filmu Tenkrát v Hollywoodu

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest