Saw X: Nová upoutávka zdůrazňuje navazování na nejstarší filmy

Saw X: Nová upoutávka zdůrazňuje navazování na nejstarší filmy | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Je libo amputovat si vlastní nohu ve stehně strunovou pilou?

Už delší dobu není tajemstvím, že Saw X se kruhem vrací k počátkům celé hororové série. Děj se odehrává mezi jedničkou a dvojkou, kdy byl ještě původní skládačkový vrah naživu. Teď je tu nová upoutávka, zaměřená právě na nostalgii a vzpomínání na staré časy.

Tvůrci ve videu hovoří o tom, že se snažili navázat na původní vizuál i události. Film lze vlastně chápat jako svým způsobem druhý díl série. Děj se odehrává jen krátkou dobu po událostech úplně prvního snímku. Ten mají připomínat také pasti a prostor věnovaný vrahu Kramerovi a jeho asistentce Amandě. V jeden moment přímo zazní, že je film určený fanouškům, jako by si tvůrci moc dobře uvědomovali, že divácká hodnocení už nikdy nebyla tak silná, jako u úplně prvních několika filmů.

Kdyby se ukázalo, že nejde jen o klasické propagační řeči, ale „desítka“ se skutečně dokáže vrátit na úroveň nejstarších dílů série, třeba by to Saw dokázalo probrat z letargie, kterou už řadu let zakouší.

Děj je zasazený mezi události Saw a Saw 2. Původní zabiják John Kramer se tedy po letech mohl opět vrátit jako jedna z hlavních postav. Už dříve jsme věděli, že John pomalu umírá na rakovinu. Tohle je příběh o tom, jak se při zoufalém pokusu o vlastní záchranu vydává do Mexika, kde doufá v zázrak, který mu slibuje experimentální léčebná procedura. Ukáže se však, že jde o podvod, který se živí na těch nejzranitelnějších. John se rozhodne podvodníky pořádně vyškolit a připraví pro ně sérii svých klasických pastí.

V hlavní roli se vrací Tobin Bell. Jako Amanda se vrací Shawnee Smith, jako Hoffman Costas Mandylor. Dále hrají Synnøve Macody Lund, Steven Brand, Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Joshua Okamoto a Octavio Hinojosa. Režíruje Kevin Greutert, scénář napsali Peter Goldfinger a Josh Stolberg. Produkují Mark Burg a Oren Koules.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 2

Saw X: Nová upoutávka zdůrazňuje navazování na nejstarší filmy | Fandíme filmu Saw X: Nová upoutávka zdůrazňuje navazování na nejstarší filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest