Expend4bles: Postr4datelní – První ohlasy jsou mizerné

Expend4bles: Postr4datelní – První ohlasy jsou mizerné | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Předpověď tržeb je slabá. V poslední upoutávce Jason Statham létá na motorce.

Když filmové studio do poslední chvíle zakáže novinářům publikovat reakce na chystaný film, je to vždycky podezřelé. Vypadá to, že společnost nemá ve svůj snímek dostatečnou důvěru nebo něco tají. Do chvíle, kdy je tenhle text psaný (ve středu v pozdních večerních hodinách), nezveřejnil názor na Expend4bles žádný klasický filmový novinář. Reakce směli zveřejnit alespoň nejrůznější youtubeři a influenceři. Od těch studio zřejmě očekávalo jemnější zacházení. Nedočkalo se.

Ohlasů není venku nějaká přehršel, ale pozitivní v žádném případě nejsou. Asi to nejpozitivnější, co se o filmu dozvíte je, že není mládeži přístupný, obsahuje několik povedených akčních momentů a Jason Statham a Tony Jaa prý dělají, co mohou.

Několikrát zaznívá, že jde o nejslabší díl série. Digitální triky jsou podle prvotních ohlasů vyloženě směšně špatné. Scénář je slaboučký. Divákům vadí, že je Sylvester Stallone rychle odstavený na druhou kolej a bez něj film ztrácí jeho chemii se Stathamem, která vyprávění vlévala trochu krve do žil. Následně snímek prakticky není týmovka, ale spíš akční film se Stathamem, kde je pár dalších lidí do počtu. Scénář nijak zvlášť neřeší, proč se tak výrazně obměnilo složení týmu. A naopak se až příliš prostoru věnuje expozici, která je však nezajímavá a pouze krade čas akci.

Z reakcí lze vyčíst, že snímek není úplně mizerný, jen zkrátka a dobře ve všech směrech veleprůměrný, nedotažený, bez nápadu a slabší než předchozí díly série. Současné předpovědi hollywoodských analytiků předvídají, že za první víkend by snímek mohl utržit 15-17 milionů dolarů. To je hodně slabý start. Dříve série zachraňovaly zahraniční trhy, nicméně soudě podle slabé premiéry v Číně se zdá, že zájem o osmdesátkové akční hvězdy klesá i mimo USA. Vše nasvědčuje tomu, že Expendables právě vyrazili na svou poslední misi a mnoho lidí je zřejmě postrádat nebude…

Nová generace hvězd se připojí k nejlepším světovým akčním hvězdám a společně prožijí adrenalinové dobrodružství ve filmu Expend4bles: Postr4datelní. K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají "čerstvé krvi" zcela nový význam. Režíruje Scott Waughn. Postradatelní se budou snažit zabránit nukleární válce mezi Spojenými státy a Ruskem. Datum premiéry je stanoveno na 28. září 2023.

Foto: Lionsgate

Zdroje: Movieweb, Deadline

Galerie: 3

Expend4bles: Postr4datelní – První ohlasy jsou mizerné | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní – První ohlasy jsou mizerné | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní – První ohlasy jsou mizerné | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest