Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat

Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 5 obrázků
Akční hvězdy nicméně stárnou a větší zátěž na sebe berou mladší kolegové.

Už chybí jen pár dní do chvíle, než do našich kin dorazí Expend4bles, tedy už čtvrtý díl Postradatelných – série, v níž se na scénu společně vracejí stárnoucí akční hvězdy. Producenti série Kevin King-Templeton a Les Weldon pohovořili s magazínem Daily Express a ten se jich rovnou zeptal, zda vzniknou i další díly.

Pánové nabídli upřímnou odpověď: Dokud po dalších dílech bude hlad, budu vznikat. Nic není vytesáno do kamene, ale vše závisí čistě na zájmu diváků. Jak je budoucnost nejednoznačná Les ilustroval na příkladu druhého dílu z roku 2012, kde původně vůbec nebylo zřejmé, zda se vrátí Sylvester Stallone.

Zároveň nicméně platí, že hvězdy nemládnou. Stalloneovi je 77 let a klidně může několik let trvat, než se bude další díl točit. Čtyřku pozdržely Covid a další obtíže, ale nejvíc komplikací vždycky nakonec přinese to, když se produkce snaží všechny herce dostat v jednom čase na jedno místo. Všichni mají nabitý diář a domluvit konkrétní termín vůbec není snadné.

Už teď přitom filmaři připouštějí, že museli věku herců akční scény přizpůsobovat. Sice jsou všichni v lepší kondici, než celá řada mladších kolegů a stále některé momenty chtějí točit bez pomoci dublérů, nicméně v tuhle chvíli už se větší část akční zátěže přesunula na mladší část obsazení, konkrétně především na Tonyho Jaa, Ika Uwaise, 50 Centa a Jasona Stathama. Na filmu mimochodem pracoval tým Jackieho Chana, takže máme během rvaček očekávat „asijskou“ příchuť.

Kdo ví, jestli nakonec bude třeba se ještě na nějaký věk ohlížet. Předpovědi tržeb jsou poměrně slabé. Dlouhodobá předpověď serveru Box Office Pro očekává, že film neotevře za víc než za 10-15 milionů a v USA nepřekročí v součtu hranici 40 milionů. Podobně slabě si vedla i trojka. Tu sice z bryndy dost tahaly ostatní mezinárodní trhy, jenže film tehdy v součtu utržil jen něco přes 200 milionů, při stomilionovém rozpočtu. A to je částka na hraně prodělečnosti, i když vezmeme v potaz následné příjmy na domácím videu. Také proto se natáčení čtyřky zvažovalo tak dlouho. Ta by tak docela klidně mohla být v rámci série poslední. Nebo přinejmenším posledním dílem, který bude mít celkem vysoký rozpočet a velké množství hvězd…

Titulní foto: Expend4bles

Zdroje: Express, Box Office Pro

Galerie: 6

Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu Expendables: Producenti chtějí v sérii dál pokračovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest