El Murto: Podřadný superhrdina přišel o svého představitele

El Murto: Podřadný superhrdina přišel o svého představitele | Fandíme filmu
Marvel Comics
Jestli céčková komiksovka někdy působila jako špatný vtip, tak teď je snad projekt na cestě do koše.

Není to o mnoho déle než rok od chvíle, kdy studio Sony s fanfárami odhalilo, že natočí film o další vedlejší postavě ze Spider-Manova univerza. Tentokrát měl vlastní biják dostat El Muerto. To je v komiksech třetiřadá postava, která vystupovala jen v několika málo číslech. Filmového zpracování se měl maskovaný zápasník dočkat vlastně jen proto, že studio Sony chtělo spolupracovat s rapperem Bad Bunnym a ten si z nabídky předkládaných komiksových postav vybral právě El Muerta.

Ještě před prázdninami byl film odložený na neurčito, ačkoliv tehdy se tvrdilo, že jde pouze o zdržení a se snímkem se počítá. Aktuální informace však malují poněkud jiný obrázek. V rozhovoru pro Vanity Fair Bad Bunny nejprve odpověděl na přímý dotaz ohledně projektu hrobovým tichem, jen aby později dodal, že neví, co vlastně má k celé věci říct. Jde prý o citlivou záležitost. Jeho manažer, který byl u rozhovoru přítomný, o snímku řekl, že je ze hry.

Insiderka MyTimeToShineHello tvrdí, že je projekt kompletně mrtvý. Entertainment Weekly naopak uvádí, že režisér Jonás Cuarón projekt nadále vyvíjí a tím pádem by jej nakonec mohl natočit s jiným představitelem hlavní role. I kdyby platila druhá verze, tak nicméně v posledních měsících vše kolem projektu vytváří dojem, že v tichosti pozvolna sklouzne do propadliště dějin a už se z něj nikdy nevynoří.

El Muerto je okrajový antihrdina ze spidermanovských komiksů. Občanským jménem Juan-Carlos Estrada pochází z dlouhé linie luchadorů (mexičtí wrestlingoví zápasníci), kde se z generace na generaci předává maska, která svému nositeli předává moc El Muerta, neboli smrti. Aby člověk masku získal, musí při rituálu porazit El Dorada a ukázat, že je hoden. Juan-Carlos se však ve strachu odmítl s El Doradem utkat a hrozila mu za to smrt. Obětoval se za něj jeho vlastní otec a Juan-Carlos dostává ještě jednu příležitost. Aby napravil své předchozí odmítnutí, musí odhalit a ponížit nějakého maskovaného hrdinu. Podaří se mu uspořádat charitativní zápas se Spider-Manem. Ten jej během boje nešťastnou náhodou odešle rovnou do nemocnice, kde jej napadne El Dorado, ale spolu se Spider-Manem jej porazí. Ve filmu postavu má hrát Bad Bunny, režíruje Jonás Cuarón.

Foto: Komiksová předloha

Zdroje: Vanity Fair, EW, My Time to Shine Hello

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest