Silver & Black: Dvě marvelovské hrdinky mohou dostat vlastní minisérii

Silver & Black: Dvě marvelovské hrdinky mohou dostat vlastní minisérii | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit další 2 obrázky
Přípravy celovečerního filmu byly už před lety zastaveny, podle režisérky by však příběh mohl být zpracován jako minisérie pro Disney+.

Silver & Black je zrušený komiksový film, který měl pojednávat o nájemní zabijačce Silver Sable a mistrné zlodějce Black Cat, dvou postavách, které jsou v komiksech úzce navázané na Spider-Mana. Studio Sony začalo snímek vyvíjet v roce 2017. Tehdy se po uzavření spidermanovské spolupráce s Marvelem pokoušelo rozjet také vlastní sérii komiksových filmů, které by na Spider-Mana jaksi vzdáleně navazovaly. Dodnes není tak docela jasné, tak přesně tahle návaznost bude fungovat a zatím jsme ji v praxi viděli vlastně jen v traileru chystaného snímku Morbius. A jediný film z téhle iniciativy, který se dosud povedlo dostat do kin, byl Venom z roku 2018. Ačkoliv se Silver & Black a Venom začali připravovat s nevelkým rozestupem, Silver & Black se nikdy nepodařilo realizovat. Podle zákulisní šuškandy se projekt různě přepisoval a měnil, až nakonec byl v roce 2018 definitivně zrušený.

Tehdejší režisérka Gina Prince-Bythewood byla v aktuálním rozhovoru pro The Hollywood Reporter tázána na to, zda je stále nějaká šance, že ještě Silver & Black uvidíme. Gina se smíchem odpověděla:

„To by vydalo na knihu! Z mojí strany panuje status quo. Ten projekt miluji a doufám, že jej jednoho dne půjde zrealizovat. Neustále se to vyvíjelo. Nejdřív to měl být [film] o obou dvou [postavách], pak se rozhodlo, že budou rozdělené. Teď je na stole nápad, že by mohly být poslané ve formě limitované série na Disney+. Ale já osobně bych preferovala film, který pojednává o obou dvou naráz. Tak třeba se to ještě někdy povede.“

Vyjádření Prince-Bythewood budí pozornost. Konkrétně tedy zmínka o Disney+. Silver & Black totiž nebyl projekt Disneyho dceřinné společnosti Marvel Studios, ale projekt samostatného studia Sony. A dosud se neobjevily žádné informace o tom, že by Disney na svou službu hodlal pustit i cizí projekty. Změnilo se snad něco? Domluvilo se studio Sony na tom, že odbytištěm pro jeho komiksové minisérie bude právě Disney+? Budou komiksové projekty od Sony s marvelovkami daleko více propojené, než se na první pohled zdá? V minulosti už se sice proslechlo, že Sony komiksové hrané seriály točit chce, ale od té doby jsme o nich nic bližšího neslyšeli. Nelze tak vyloučit možnost, že režisérka mylně spojila dvě separátní věci dohromady: Tedy to, že Sony chce točit komiksové seriály, a to, že Marvel Studios takové už točí a točí je pro službu Disney+. Nicméně její závěrečné povzdechnutí o tom, že se to třeba „ještě někdy povede“ zřejmě naznačuje, že jakékoliv zpracování Silver Sable a Black Cat v tuhle chvíli není na pořadu dne.

Uvidíme tedy, jestli se skutečně studio jednou k projektu vrátí, záviset to zřejmě bude v nejbližším roce především na tom, jak si u diváků povede chystaný Morbius. Ten by mohl být určitým barometrem, který ukáže, jaký je vlastně mezi diváky zájem o vedlejší postavy ze světa Venoma a Spider-Mana.

Silver Sable je nájemná zabijačka bez nadpřirozených schopností, která ovládá zbraně i bojová umění. V komiksech začínala jako lovkyně válečných zločinců. Figurovala jako kladná i záporná postava. Black Cat je jakousi marvelovskou alternativu Catwoman. Občanským jménem se jmenuje Felicia Hardy, je polepšenou lupičkou, která po seznámení se Spider-Manem začne bojovat se zločinem. Kromě toho, že ovládá bojová umění a pomáhá si různými doplňky, jako jsou vystřelovací hák či zatažitelné drápy, má v některých případech také nadlidské síly. Její obzvláště výraznou zbraní je její hluboký výstřih, kterým odvádí pozornost svých mužských oponentů.

Zdroj: THR

Galerie: 3

Silver & Black: Dvě marvelovské hrdinky mohou dostat vlastní minisérii | Fandíme filmu Silver & Black: Dvě marvelovské hrdinky mohou dostat vlastní minisérii | Fandíme filmu Silver & Black: Dvě marvelovské hrdinky mohou dostat vlastní minisérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest