El Muerto: Pofidérní kámoš Spider-Mana se odkládá na neurčito

El Muerto: Pofidérní kámoš Spider-Mana se odkládá na neurčito | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit další 1 obrázek
Wrestler s kouzelnou maskou ještě potřebuje uzrát, než se začne nabízet globálnímu publiku.

V Sony měli bez pomoci Marvelu problémy se samotným Spider-Manem, natočili dva průměrné Venomy a vyloženě slaboučkého Morbia. Přesto mají pocit, že by si mohli poradit i s výrazně méně známými postavami ze Spider-Manova okolí, které nemohou u diváků doufat v žádnou apriorní fanouškovskou náklonnost.

Hodně okrajovou postavou je i nadpřirozený wrestler El Muerto, jehož samostatný film byl oznámený už více než před rokem. Jeden čas měl mít premiéru v lednu 2024, ale kolem projektu se dlouho nic nedělo a začalo znít nepravděpodobně, že by se termín stihl.

Teď studio oficiálně stáhlo El Muerta z kalendáře a namísto lednového termínu k němu připsalo zlověstné „TBD“ („Bude určeno“). Někteří škarohlídi se začali okamžitě posměšně radovat, že to je jen předzvěst definitivního zrušení pofidérního projektu. Třeba magazín Deadline však na základě svých zákulisních zdrojů trvá na tom, že nic takového zatím rozhodnuto nebylo. Snímek se prý momentálně opravdu odkládá, a to jednoduše proto, že představitel hlavní role Bad Bunny je na koncertním turné a stávka scenáristů znemožňuje momentálně projekt dál vyvíjet.

Když studio Sony před pár dny oznámilo dva termíny premiér na roky 2024 a 2025, tak jsem spekuloval o tom, že by ten pozdější teoreticky mohl patřit právě El Muertovi, pokud by jej čekalo nějaké odkládání. Zcela vyloučit to asi pořád nejde, ale současná zpráva spíš naznačuje, že El Muerto a film plánovaný na 26. června 2025 jsou dva různé projekty. To mne osobně dál utvrzuje v přesvědčení, že v červnu 2025 uvidíme v kinech Spider-Mana 4

El Muerto je okrajový antihrdina ze spidermanovských komiksů. Občanským jménem Juan-Carlos Estrada pochází z dlouhé linie luchadorů (mexičtí wrestlingoví zápasníci), kde se z generace na generaci předává maska, která svému nositeli předává moc El Muerta, neboli smrti. Aby člověk masku získal, musí při rituálu porazit El Dorada a ukázat, že je hoden. Juan-Carlos se však ve strachu odmítl s El Doradem utkat a hrozila mu za to smrt. Obětoval se za něj jeho vlastní otec a Juan-Carlos dostává ještě jednu příležitost. Aby napravil své předchozí odmítnutí, musí odhalit a ponížit nějakého maskovaného hrdinu. Podaří se mu uspořádat charitativní zápas se Spider-Manem. Ten jej během boje nešťastnou náhodou odešle rovnou do nemocnice, kde jej napadne El Dorado, ale spolu se Spider-Manem jej porazí. Ve filmu postavu má hrát Bad Bunny, režíruje Jonás Cuarón.

Foto: Komiksová předloha

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

El Muerto: Pofidérní kámoš Spider-Mana se odkládá na neurčito | Fandíme filmu El Muerto: Pofidérní kámoš Spider-Mana se odkládá na neurčito | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest