Duna: Třetí film už se začal psát

Duna: Třetí film už se začal psát | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér Denis Villeneuve vysvětluje, proč by netočil čtyřku a jak se víc blíží původní vizi spisovatele Herberta.

Začátkem letních prázdnin přišla informace o tom, že má režisér Denis Villeneuve stále zájem natočit i třetí filmovou Dunu. Teď v rozhovoru pro Empire svůj záměr potvrdil a připojil další podrobnosti.

Denis uvedl, že natočit trilogii by bylo splněním snu. Třetí snímek by vycházel z románu Spasitel Duny, který napsal sám původní autor Frank Herbert. Podle Villeneuvea spisovatel knihu napsal v reakci na to, že čtenáři v první Duně Paula Atreida (ve filmu Timothée Chalamet) vnímali jako hrdinu. A to nebyl jeho záměr. Proto se Denis už při natáčení prvních dvou filmů snažil podtrhnout původní Herbertův záměr, kdy má být vzestup Paula Atreida vnímaný jako varování.

Pokud by byla Duna: Část druhá úspěšná a Denis měl možnost Spasitele Duny natočit, byl by to prý jednoznačně jeho poslední výlet na pouštní planetu Arrakis: Ostatní navazující Herbertovy romány už vnímá jako příliš „ezoterické“. Že skutečně hodlá třetí film z Duny natočit potvrzuje i jeho závěrečný dodatek: Psaní scénáře už začalo. Zřejmě tedy před stávkou scenáristů, po jejím skončení bude možné pokračovat.

Premiéra Duny 2 byla nedávno bohužel odložena, takže si ještě počkáme, než se dozvíme, zda bude u diváků dost úspěšná na to, aby bylo možné natáčet i „trojku“

Tady je knižní synopse Spasitele Duny, která může prozrazovat děj Duny, části druhé: Paul Atreides, zvaný teď převážně Muad'dib, je absolutním pánem světa – a zároveň obětí své vlastní předzvěstné schopnosti, která z něj v očích jeho poddaných udělala boha. Na Arrakis přijíždějí tisíce poutníků, aby se poklonili novému spasiteli a jeho sestře Alii. Fremenská vojska šíří vesmírem hrůzu a zkázu a ničí všechno a všechny, kdo se Paulovi postaví do cesty. Bývalé mocnosti, dnes do značné míry zbavené své moci, se ale nehodlají jen tak vzdát: Bene Gesserit, Gilda a Tleilaxané připravují tajné spiknutí proti božskému vládci – a silného spojence mají v jeho vlastní domácnosti: Paulovu manželku Irulán, dceru bývalého vládce Shaddama, která svému manželovi trpce vyčítá, že s ní nechce mít děti. Na scénu vstupuje tajná zbraň – ghola Hayt, Tleilaxany znovuoživený Duncan Idaho, který přináší svému staronovému vládci zkázu.

Foto: Duna: Část druhá

Zdroj: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest