Duna 2, nový Pán prstenů a Godzilla odkládají premiéru

Duna 2, nový Pán prstenů a Godzilla odkládají premiéru | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Další hollywoodské velkofilmy mění datum uvedení. Kvůli stávce si na ně musíme počkat déle.

Zpoždění premiéry kvůli hollywoodské stávce herců už oznámili Lovec Kraven či Deadool 3. Tu a tam mezi zástupci filmových studií a hereckou asociací sice probíhají nějaká jednání, nicméně prozatím je konec stávky v nedohlednu. A filmové společnosti reagují dalším odkládáním premiér. Herecké rozhovory či tiskové konference jsou důležitou součástí propagace a momentálně stávka nic takového neumožňuje. Bude se tedy čekat na příznivější termíny, kdy už herci budou k dispozici.

Jako první se odkladu dočkala Duna: Část druhá. Na tenhle snímek se čekalo delší dobu už kvůli covidové pandemii a teď se doba do uvedení ještě protáhne. Film měl být uvedený letos v listopadu, namísto toho je nově premiéra ohlášena na 15. března 2024.

Tenhle termín původně patřil snímku Godzilla x Kong: The New Empire, tedy pokračování Godzilly vs. Konga. Monstra se tedy musí odsunout. Nový termín uvedení je 12. dubna. A to dál rozbíhá škatulata, batulata. Dubnový termín měl patřit filmu Lord of the Rings: The War of Rohirrim. Příběh z historie Středozemě nově má zavítat do kin 13. prosince 2024.

Všechny předchozí termíny jsou uvedené pro americký trh, pro ten český na oficiální oznámení ještě čekáme. Nicméně u podobných hollywoodských velkofilmů v 99% případů platí, že je u nás premiéra vždy uvedena o jeden den dříve nežli v USA.

Společnost Warner Bros. tedy vyčistila svůj podzimní kalendář, ale zdá se, že zatím stále věří tomu, že před Vánoci už stávka vyřešená bude. Prosincové novinky totiž prozatím zůstávají na svém. Wonka má podle aktuálního programu do českých kin dorazit 14. prosince. Aquaman a ztracené království 21. prosince. A Purpurová barva jde v zámoří do kin na Boží hod. To značí, že snímek chce být součástí nadcházejícího oscarového klání. Datum české premiéry je stanoveno na 18. ledna 2024.

Titulní foto: Duna 2

Podklady: Warner Bros.

Galerie: 2

Duna 2, nový Pán prstenů a Godzilla odkládají premiéru | Fandíme filmu Duna 2, nový Pán prstenů a Godzilla odkládají premiéru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest