Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti

Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu
Well Go USA
Zobrazit dalších 7 obrázků
Máte strach ohnout prostor a čas? Ztráta milovaného je silná motivace. Pusťte si trailer.

Koncept nelineárního času filmaře vždycky fascinoval. Čas lze různě přetáčet, navštěvovat paralelní vesmíry, vytvářet smyčky, v čase jde přeskakovat nebo jím cestovat. Krom velkolepých sci-fi blockusterů konceptu využívají i daleko menší snímky, které nedostatek v rozpočtovém oddělení nahrazují myšlenkovou kreativitou či silnými postavami, s nimiž se lze ztotožnit. Namátkou lze z široké nabídky levnějších příběhů o cestování v čase připomenout z posledních let třeba Vlastní zbraň podmínkou, Loopera, Vynález (Primer) nebo Na shledanou včera.

Do škatulky poměrně komorních filmů o cestování v čase se nově řadí také Aporia, snímek od Jareda Mosheho (The Ballad of Lefty Brown). S Judy Greer, Ediem Gathegim, Paymanem Maadim a Faithe Herman v hlavních rolích.

Hlavní hrdinkou je Sophie (Greer), jejíhož manžela srazil a zabil opilý řidič. Ve svém hlubokém zármutku má co dělat, aby se popasovala s pracovními povinnostmi a výchovou podobně zdrcené dospívající dcery. Jednoho dne jí manželův nejlepší přítel a bývalý fyzik Jabir prozradí, že delší dobu staví stroj, který dokáže ohýbat čas a mohl by jí vrátit její původní život. Na Sophie čeká těžká volba, která může mít nedozírné následky.

Trailer signalizuje, že snímek bude hodně přemýšlet o tom, jaké manipulace s časem může mít následky. Zároveň se nebavíme o klasickém „stroji času“, ve kterém se přepravují lidé, ale o zařízení, které dokáže „vystřelit do minulosti“. Nebo tak to alespoň upoutávka prezentuje. Neblahé důsledky ovlivňování již završených událostí na sebe nenechají dlouho čekat... Podle kritiků přináší film zajímavé zpracování otázky ohýbání času, ale zároveň vždy má na prvním místě své postavy a jejich prožitek. Na domácí video má snímek dorazit 12. září. Pusťte si trailer a koukněte dolů do galerie na fotky.

Podklady a foto: Well Go USA

Galerie: 8

Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu Aporia: Ve sci-fi thrilleru můžete vystřelit do minulosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest