Piráti z Karibiku 5 znají své jméno

Piráti z Karibiku 5 znají své jméno | Fandíme filmu
Všichni Piráti z Karibiku měli svůj podtitul a pátá část nebude výjimkou. A Disney už nevěří producentu Bruckheimerovi, dohlédne na něj.

Všechny dosavadní díly pirátské ságy měly podtituly a jeden dostane také díl pátý. Ten by se měl jmenovat Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, tedy „Mrtví příběhy nevypráví“. Prozatím se nejedná o oficiálně potvrzený název, ale co si pod přídomkem představujete? Čekají nás další nemrtví? Bude se někdo snažit umlčet jednu z hlavních postav? Bude někdo předstírat svou smrt? Jack Sparrow?

Co se dalších novinek týče, neúspěch Lone Rangera zjevně šéfy studia Disney vytočil natolik, že Jerry Brucheimer nebude mít u pátých Pirátů nárok rozhodnout o výsledném sestřihu filmu. Tahle moc zůstane v rukou studia. Otázkou je, jestli takové rozhodnutí může mít na film jakýkoliv pozitivní dopad, i kdyby měl být Bruckheimer sebevíc mimo a střihači studia seberozumnější. Scénář POTC 5 se chystá už tři roky, údajně stále není hotový, avšak navzdory tomu už prý studio objednalo v New Orleans několik lokací, kde by se měly točit interiéry. Ať se na mě myšáci nezlobí, ale s takovýmhle přístupem se opravdu poctivě připravený biják netočí. Studio navíc podle dostupných informací připravilo producenta (a především režiséra Verbinského) o právo konečného sestřihu už u Lone Rangera, kde to očividně vedlo jen k podivnému umlčení některých vedlejších dějových linií a možná i k tolik probírané stylistické roztříštěnosti.

Prozatím není jasné, zda bude chtít Disney s Bruckheimerem spolupracovat i po roce 2014, kdy vyprší aktuální Jerryho kontrakt, avšak pro tuto chvíli je producent přinejmenším uvázaný hodně nakrátko. Rozpočet pátých Pirátů z Karibiku by se měl pohybovat „jen“ kolem 200 milionů a lze se domnívat, že nepříliš známí režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg byli najatí právě kvůli šetření a možná i kvůli tomu, že od nich studio očekává větší poslušnost. Jak si oba pánové v nebezpečné hře peněz vedli, se dozvíme 9.7. 2015, kdy film vstoupí do našich kin.

Zdroje: This Is Infamous, The Wrap, THR

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

26.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest