Piráti z Karibiku 5: Jsou blíž, než jsme tušili?

Piráti z Karibiku 5: Jsou blíž, než jsme tušili? | Fandíme filmu
Ze zákulisí se ozývají protichůdné zvěsti o blížícím se natáčení.

O Pirátech z Karibiku si můžeme myslet, co chceme, ale pravdou zůstává, že se za posledních deset let stali symbolem úspěšného blockbusteru. Na loňský čtvrtý díl s podtitulem Na vlnách podivna se snesly převážně negativní ohlasy (dle autora článku nezaslouženě), nicméně čísla hovoří jasně a u Disneyho jim po sérii komerčních neúspěchů teď musí naslouchat ještě pozorněji, než kdy dřív. Čtyřka Pirátů utržila celosvětově přes miliardu a pětka byla jasnou věcí snad hned po premiéře. A chvíli to už dokonce vypadalo, že k její realizaci byl učiněn první zásadní krok.  

Dosud totiž bylo známo pouze to, že se do role Jacka Sparrowa vrátí Johnny Depp. O zápletce nebo dalším obsazení nepadlo ani slovo, ale první zpráva už se přeci jen objevila. Točit by se mělo v Portoriku, které tak nahradí Havaj. A práce na filmu jsou už prý tak daleko, že by se točit začalo už letos v listopadu, aby se stihla premiéra v letní sezóně 2014. Takže v čem je háček? V tom, že Disney hned vzápětí dal vědět, že téhle zprávě nemáme věřit.

Portoriko nám tak možná jako natáčecí lokace zůstane, ale v listopadu se ještě fotek motajícího se Deppa určitě nedočkáme. Na druhou stranu se nám možná rýsuje další obsazení, protože Geoffrey Rush mluví o právě psaném scénáři jako o perfektně opečovávaném majstrštyku, což přece jen svádí k úvaze, že by se měl vrátit Barbossa. Podobně se nechala slyšet i Penelope Cruz, která v interview dala jasně najevo, že práce s Johnnym Deppem a režisérem Robem Marshallem (s jehož návratem se stále počítá) byla prací snů (čti: Chci být v pětce – a hodně). Rýsující se stejná ústřední trojice a režisér dávají alespoň náznakem tušit návrat k náladě posledního dílu.

A co vy? Toužíte po pátých Pirátech? Jste fanoušci série nebo se s Jackem na moře už dávno nevydáváte?

Zdroje: Coming Soon, Collider I, Collider II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest