Barney: Po Barbie dostane dospělý film fialový tyranosaurus

Barney: Po Barbie dostane dospělý film fialový tyranosaurus | Fandíme filmu
PBS
Zobrazit další 2 obrázky
Oscarový Daniel Kaluuya připravuje podle dětské figurky surreálné drama o existenciální krizi.

Barbie je tak úspěšná, že teď hračkářské a „dětské“ filmy budou vyloženě pršet z nebes. Jedním z dalších projektů, které v Mattel Films připravují, je celovečerní snímek Barney. Ten na filmové plátno přivede Barneyho, fialového antropomorfního tyranosura. Ten od přelomu 80. a 90. let vystupoval v pořadech pro děti ve věku 2-7 let, kde se na ně snažil přenášet pozitivní náladu, o něčem je poučovat nebo předvádět veselé tanečky a písničky.

Chystaný snímek by od původního pořadu nemohl být vzdálenější. Jednoznačně má být určen dospělému publiku a je přirovnáván k tvorbě, jakou momentálně produkuje nezávislé studio A24. Má jít o surreálný příběh, který by se nejsnáze dal přirovnat k Adaptaci či V kůži Johna Malkoviche od Charlieho Kaufmana. Že je film určený pro dospělé ještě neznamená, že musí být mládeži nepřístupný, ale rozhodně bude plný dospělých témat. Má ilustrovat zkušenost dnešních třicátníků, kteří s optimistickým Barneym vyrostli, ale teď jsou trochu ztracení a v deziluzi. Snímek má být o hledání vlastní identity a lásky.

Samotný Barney byl výraznou figurou pro nejedno dítě devadesátých let. Pak se ale ztratil někam do stínů, nepochopený. Film se bude ptát, zda jeho poselství „Mám tě rád a ty máš mě“ stále platí. Hlavní hnací silou projektu je Daniel Kaluuya, herec jenž prorazil díky hororu Uteč, následně vystupoval v Black Pantherovi nebo Nene a za vedlejší roli v historickém dramatu Jidáš a černý mesiáš dostal Oscara. V Barneym bude hrát hlavní roli, snímek produkuje a odmítá začít s natáčením, dokud nebude scénář dotažený k naprosté dokonalosti.

Titulní foto je ilustrační, z původního pořadu s Barneym

Zdroje: Variety, New York Times

Galerie: 3

Barney: Po Barbie dostane dospělý film fialový tyranosaurus | Fandíme filmu Barney: Po Barbie dostane dospělý film fialový tyranosaurus | Fandíme filmu Barney: Po Barbie dostane dospělý film fialový tyranosaurus | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest