Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld

Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmů o Frankensteinovi nebo jeho monstru vznikla celá řada. Ten nejnovější se odehrává v současnosti a slibuje akční zábavu.

Zatímco na podzim je naplánováno natáčení Frankensteina s Danielem Radcliffem, jiný film se stejným  tématem už nyní dostává reálné rysy. Jde o snímek I, Frankenstein a díky nedávno konanému Comic Conu máme o filmu konečně určitou představu. Je na co se těšit?

Co vůbec tenhle snímek na slavné komiksové konvenci v San Diegu dělal? Já, Frankenstein se plánuje svézt na čím dál populárnější vlně filmů podle grafických románů a sám z jednoho čerpá. Grafický román Kevina Greviouxe (spolutvůrce ságy Underworld, podílí se na scénáři) pojednává o Frankensteinově monstru, které zdánlivě nesmrtelné přežilo až do naší současnosti, a které se snaží ulovit démoni, aby zjistili tajemství jeho vzniku a síly a využili je ve svůj prospěch k vyhlazení lidstva. Tomu se snaží zabránit další nesmrtelný klan, gargoylové, mytičtí ochránci před zlem. Hrdina Adam (Frankensteinovo monstrum) je zachycen uprostřed jejich bojů a přitom jediné, po čem touží, je láska, společnost někoho, s kým by sdílel život. Podle režiséra je jeho existenční krize něco, s čím se dokáže divák ztotožnit. Hlavní hrdina tak svádí vnitřní boj – má pokračovat ve snaže získat to, po čem touží nebo vše obětovat v prospěch lidstva?

O scénář i o režii se postaral Stuart Beattie, který je známý spíše jako scenárista (Collateral, Austrálie, G. I. Joe), režii si zkusil jen v roce 2010 v dramatu Tomorrow, Where the War Began, které nemá příliš dobré ohlasy. Zato nás může hřát, že velmi dobře zvládl scénář k jinému, opravdu povedenému, filmu podle grafického románu, k 30 dní dlouhé noci. Výhoda toho, že je Beattie scenárista i režisér v jednom, je podle jeho vlastních slov v tom, že si scénař napsal přesně tak, jak potřeboval. A rozhodně má velké ambice - když mu byla na Comic-Conu položena otázka, k jakému jinému filmu by I, Frankenstein přirovnal, neváhal a zmínil Batman začíná. Podle něj je chystaný snímek také velký epický film o začátcích nového superhrdiny, někoho, kdo je na počátku monstrum a na konci bytost s duší, jejíž život má smysl. Údajně se můžeme těšit na epický akční thriller, na Frankensteina, jakého jsme ještě nikdy neviděli: „Příběh od Shelleyové je o stvoření první umělé bytosti. Tohle je příběh o tom, jak se stala člověkem.“ Navíc můžeme v I, Frankenstein hledat mnoho odkazů na další zpracování Frankensteinů, které režisér do filmu zahrnul.

Tahákem je zcela jistě obsazení – hlavní role se ujal Aaron Eckart, bez debat velice charismatický a oblíbený herec. Přestože je Frankensteinovo monstrum líčeno jako odpudivé, podle Beanieho se můžete snažit jak chcete a stejně z Eckarta ošklivce neuděláte. Půl roku před natáčením intenzivně trénoval, aby se dostal do formy (jak se mu to povedlo, můžete vidět v galerii) a učil se trénovat filipínské bojové umění s tyčí Kali, kterou Adam ovládá. Eckart se vyjádřil, že natáčení bylo nad očekávání těžké, opravdu makal a dal do filmu vše. Navíc všechny bojové scény kromě jedné natáčel on sám, na což je po právu hrdý. Ještě větším lákadlem je pak obsazení Billa Nighyho, který je ztělesním démonského prince, posedlého touhou Adama zajmout. Nighy si podobné postavy opravdu užívá (Davy Jones v Pirátech z Karibiku: Truhla mrtvého muže či dvouhlavý obr v Jack a obři), takže i tady na nás pravděpodobně čeká slušný výkon. Vědkyni ve službách démonů si zahraje Yvonne Stahovski (Elitní zabijáci), Viktora Frankensteina Aden Young (taktéž Elitní zabijáci) a do hereckého týmu se přidali ještě Miranda Otto (Válka světů), ztělesňující královnu gargoylů, či Jai Courtney (Smrtonosná past: Opět v akci).

I, Frankentestein se natáčel v Melbourne pod záštitou Lionsgate a původně měl být v kinech již v únoru tohoto roku, díky předělávce do 3D si na něj ale počkáme v českých kinech až do 30.1. 2014. V galerii se můžete pokochat plakáty, které nastiňují, jak budou zmíněná monstra vypadat, a prvními fotkami z filmu. Zalíbil se vám nápad moderního Frankensteinova monstra loveného démony nebo dáváte přednost klasické verzi? Na vaše reakce se těšíme v komentářích.

Zdroje: Collider, Slashfilm, MTV, CBR

Galerie: 6

Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu Já, Frankenstein: Moderní verze ve stylu Underworld | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest