Frankenstein: Daniel Radcliffe pomůže stvořit monstrum

Frankenstein: Daniel Radcliffe pomůže stvořit monstrum | Fandíme filmu
Čeká nás nová adaptace slavného románu Mary Shelley, tentokrát s Harrym Potterem v hlavní roli.

Příběh, v němž vystupuje jistý doktor Victor Frankenstein, kterému se při nevídaném experimentu podaří stvořit umělého člověka za pomoci svého věrného služebníka Fritze (znát jej budete spíše ale jako Igora), zná jistě každý. Román od autorky Mary Shelley se v roce 1931 dočkal prvního zfilmování a ve filmové kinematografii se stal ceněnou klasikou. Postupem času se Frankenstein dočkal několika dalších filmových inkarnací, které se svou kvalitou výrazně liší.

Nová hororová adaptace Frankensteina vzniká pod společností 20th Century Fox a zpracování se chopí Paul McGuigan (Nabít a zabít, Push), který na režijním postu nahradil Shawna Levyho, který se údajně nepohodl se studiem na rozpočtu filmu. Scénář je sepsán Maxem Landisem (Kronika), který by měl do filmu zahrnout náznak sci-fi a přinést nový pohled na budování vztahu mezi Frankensteinem a Igorem. Je ale klidně možné, že se po příchodu McGuigana na palubu Landisova představa o příběhu dočká nějakých změn. S filmováním by se mělo začít letos na podzim a prvním hereckým přírůstkem je Daniel Radcliffe. Ten propůjčí svou tvář asistentovi Igorovi, jenž by měl být ve filmu hlavní postavou. V Ženě v černém (chystá se pokračování) Daniel prokázal, že kouzelník Harry Potter je minulostí a že dokáže zajmout i v jiném žánru, takže se rozhodně nejedná o špatnou volbu. S premiérou se předběžně počítá na příští rok.

Poznámka na závěr: Studio Fox s McGuiganem nejsou jediní, kdo se snaží oživit hororovou klasiku. Svou verzi příběhu již delší čas připravují také Guilermo del Toro pro Universal nebo Lionsgate s Aaronem Eckhartem a Billem Nighym.

Zdroje: The Wrap, Deadline, Variety, Filmofilia, Screencrush, Screenrant, Cinemablend

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest