Ironheart: Chystaná marvelovka odhaluje pekelné napojení na Iron Mana

Ironheart: Chystaná marvelovka odhaluje pekelné napojení na Iron Mana | Fandíme filmu
Marvel Studios
Chystaná série nabízí odpověď na otázku, kterou si marvelovští fandové už delší dobu kladou.

Sérii Ironheart Marvel dotočil už na podzim minulého roku, na premiéru si nicméně dle dostupných informací počkáme až do roku 2024, protože studio u sérií zpomalilo tempo vydávání, aby si mohlo lépe ohlídat výslednou kvalitu. Zprávy o Ironheart tak jsou momentálně dost skromné.

Pár zajímavých novinek se mezi zákulisními insidery přeci jen v poslední době vynořilo. Od loňského podzimu víme, že v sérii bude vystupovat známý marvelovský padouch Mephisto, jehož ztvární Sacha Baron Cohen. Asi bude spíš manipulátorem v pozadí, než někým, s kým by se ústřední hrdinka Riri Williams primárně potýkala. Zároveň se s ním budeme potkávat i v budoucích filmech a seriálech a do aktuálního příběhu o střetu technologie s magií pekelný kníže tematicky zapadá.

Podle aktuálních zákulisních zvěstí by měl být právě Mephisto novým majitelem Starkovy věže. Možná si vzpomenete, že ikonickou newyorskou budovu z Avengers a Avengers: Age of Ultron Tony prodal ve snímku Spider-Man: Homecoming. Od té doby fanoušci spekulují o tom, kdo ji vlastně koupil. Nakonec to podle šuškandy nebude ani Fantastická čtyřka, ani Norman Osborn, ale právě Mephisto.

Série o nepřímé nástupkyni Iron Mana tak dostává další způsob, jak na Tonyho Starka odkázat. A dále se nám před očima pozvolna vykresluje obraz Mephista, jakožto bytosti, která je z jakéhosi důvodu fascinovaná technologiemi (nebo je na ně minimálně zaměřená). Podle dalších zákulisních drbů Mephisto ve své lidské podobě (v níž stráví většinu času) vystupuje jako majitel technologické společnosti. The Hood (Anthony Ramos), v příběhu pro Mephista z nějakého důvodu nejrůznější technologie krade. The Hood z toho zřejmě má nějaké výhody, ale proč je chce Mephisto? To se teprve dozvíme. Ztvárnění Mephista je údajně inspirované tím, jak vystupoval Tom Ellis v hlavní roli seriálu Lucifer.

Marvel minisérie Ironheart navazuje na Iron Manův odkaz. V komiksech je Riri Williams patnáctiletá geniální dívka, která přes svůj nízký věk má stipendium na prestižní inženýrské universitě MIT. Tam po kouscích ukradne dost materiálu na to, aby dokázala vlastnoručně vyrobit ironmanovské brnění. Když se za ní konečně pustí školní ochranka, tak uprchne a sama následně zabrání dvěma trestancům v útěku z vězení. Svůj oblek nadále vylepšuje a brzy se o ní dozví Tony Stark, který ji podporuje (to by ve filmech logicky muselo být pozměněno). Přijala kódové označení Ironheart. O sérii zatím bylo odhaleno, že ústřední úlohy se zhostí Dominique Thorne. Dále hrají Mammy Montana, Anthony Ramos, Alden Ehrenreich, Shea Couleé, Zoe Terakes, Shakira Barrera, Regan Aliyah, Rashida „Sheedz“ Olayiwola, Sacha Baron Cohen, Paul Calderón, Sonia Denis a Lyric Ross. Scenáristkou série je Chinaka Hodge. Produkuje Ryan Coogler. Předpokládá se, že série bude uvedena v roce 2024.

Titulní foto: Ironheart ve filmu Black Panther: Wakanda nechť žije

Zdroj: The Cosmic Circus

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest