Modigliani: Johnny Depp nabral obsazení pro svůj nový film

Modigliani: Johnny Depp nabral obsazení pro svůj nový film | Fandíme filmu
Saban Films
Depp natočí příběh o tom, jak se slavnému umělci a velkému bohémovi během válečných let převrátil život.

Loni v létě jsme vás informovali, že se Johnny Depp chystá režírovat druhý celovečerní film svojí kariéry. Novinka se jmenuje Modigliani a pojednává o turbulentních 48 hodinách, které obrátily vzhůru nohama život dnes již slavného italského umělce.

Aktuálně Depp odhalil obsazení svého projektu. Do hlavní role byl obsazen italský herec Riccardo Scamarcio (Mistr amatér, John Wick 2, Můj bratr je jedináček). Do role Modiglianiho parťáka, francouzského umělce Maurice Utrilla, byl obsazen Pierre Niney (Příslib úsvitu, Milenci) a jako mezinárodní sběratel umění Gangnat vystoupí Al Pacino, jenž zároveň snímek také produkuje. Zatím to nevypadá, že by ve snímku hrál i samotný Depp.

Děj je zasazený do Paříže roku 1916 a sleduje nabitých 48 hodin, během nichž italský bohém uniká před policií napříč městskými bary a válkou zmítanými ulicemi. Chce ukončit svou kariéru a opustit město, ale jeho kumpáni to odmítají: Jak Maurice Utrillo, tak Bělorus Chaim Soutine, tak jeho anglická múza a milenka Beatrice Hastings jsou přesvědčení, že by měl u malby setrvat. Rád by se poradil s polským obchodníkem s uměním a přítelem Leopoldem Zborowskim, avšak potkává sběratele umění Gangnata. Chaos dostupuje vrcholu a jeho život se může změnit navždy.

Natáčet se bude v Budapešti, nejspíš ještě letos. Aktuálně se hledají mezinárodní distributoři.

Amadeo Modigliani žil na přelomu 20. století v Itálii a Paříži. Miloval literaturu i výtvarné umění, žil bouřlivým životem plným alkoholu a drog. Přátelil se s Picassem, ale snažil se hledat vlastní cestu, mimo soudobé malířské směry (kombinoval do značné míry expresionismus a kubismus, ale inspiroval se například také primitivními kresbami). Většinu dospělosti strávil v chudobě a neúspěchu, výraznější pozornosti se mu dostalo až v závěru života. Permanentně trpěl chatrným zdravým a zemřel v 35 na tuberkulózní meningitidu. Snímek vychází z divadelní hry od Dennise McIntyrea. Pro film scénář adaptovali Jerzy a Mary Kromolowski.

Titulní foto je ilustrační: Johnny Depp ve filmu Poslední semestr

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest