Modigliani: Johnny Depp po letech opět režíruje

Modigliani: Johnny Depp po letech opět režíruje | Fandíme filmu
Infinity Features Entertainment
Depp nás nechá nahlédnout do života slavného italského malíře a sochaře.

Johnny Depp naposledy režíroval v roce 1997, kdy natočil Bojovníka, kde se před kamerou sešel s Marlonem Brandem. Teď se za kameru vrací, aby zrežíroval snímek Modigliani, pojednávající o slavném italském umělci.

Amadeo Modigliani žil na přelomu 20. století v Itálii a Paříži. Miloval literaturu i výtvarné umění, žil bouřlivým životem plným alkoholu a drog. Přátelil se s Picassem, ale snažil se hledat vlastní cestu, mimo soudobé malířské směry (kombinoval do značné míry expresionismus a kubismus, ale inspiroval se například také primitivními kresbami). Většinu dospělosti strávil v chudobě a neúspěchu, výraznější pozornosti se mu dostalo až v závěru života. Permanentně trpěl chatrným zdravým a zemřel v 35 na tuberkulózní meningitidu.

Děj chystaného filmu bude zasazený do roku 1916, kdy sám sebe Modigliani považoval za neúspěšného. Vykreslí 48 hodin, během kterých se jeho život otočil. Snímek vychází z divadelní hry od Dennise McIntyrea. Pro film scénář adaptovali Jerzy a Mary Kromolowski. Zatím nemáme informace o tom, zda Depp bude nebo nebude ve filmu také hrát, nicméně příští rok mu bude 60 a Modiglianimu bylo v roce 1916 něco přes 30. Johnny by tedy mohl ztvárnit spíše některou z vedlejších rolí. Spolu s Deppem snímek produkuje Al Pacino. Natáčet se má příští rok na jaře a brzy začne casting.

Titulní foto je ilustrační, Johnny Depp ve filmu Imaginárium Dr. Parnasse

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest