Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit

Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit | Fandíme filmu
Artisan Entertainment
Zobrazit další 3 obrázky
Připravte si rezervní kompas, vyrážíme s kamerou do strašidelných lesů.

Loni v dubnu jsme se dozvěděli, že studio Lionsgate projevilo zájem o Blair Witch, úspěšnou hororovou značku, která proslavila styl natáčení found footage. Teď se z ničeho nic dozvídáme, že přípravy jsou v docela pokročilém stádiu.

Dozvídáme se to díky Production Weekly, oborovému věstníku, kde se lidé z filmového průmyslu dozvídají, kdy a kde se mohou hlásit o příští pracovní zakázku. Konkrétně příští Blair Witch se má točit koncem léta nebo na podzim. Projekt je prozatím označený jako „dosud nepojmenované pokračování Blair Witch“. Nevíme přitom, jestli jde jen o pracovní označení, anebo film skutečně bude navazovat na kterýkoliv z dosavadních Blair Witch filmů. O projektu informoval před dvěma týdny také server Giant Freakin Robot, který o snímku hovořil jako o „restartu“

Jako režisér byl najatý Oliver Park. Ten letos v lednu do kin uvedl duchařinu The Offering, která si odnesla velmi dobrá hodnocení. Průměrná známka na Rotten Tomatoes činila 6,7 z 10, kdy recenzenti ocenili, že jinak poměrně standardní příběh posednutí je ozvláštněný židovským folklorem a dal si záležet na postavách. Mezi producenty jsou na Production Weekly uvedení Daniel Myrick a Eduardo Sánchez, autoři původního snímku. Nicméně tuhle úlohu měli pánové u všech dosavadních filmů a zřejmě jde o čestnou/právní pozici – loňská zpráva uváděla, že studio Lionsgate nemá s pány zájem o žádnou tvůrčí spolupráci.

Původní Záhada Blair Witch z roku 1999 je extrémně nízkorozpočtový film, který zpopularizoval techniku found footage, tedy natáčení na „dokumentární“ kameru, kdy snímek předstírá, že jde o záznam skutečných událostí. Záhada pojednávala o skupince dokumentaristů, kteří vyrazí do lesů prozkoumat lokální pověst o čarodějnici. Distributorovi se dařilo šířit fámu, že je film skutečně sestřihem reálných záběrů a díky silné šuškandě se podařilo jen v kinech utržit čtvrt miliardy. Následovaly další dva díly a několik videoher. Úspěchu původního snímku už se však nikdy nepodařilo přiblížit ani zdaleka.

Titulní foto je ilustrační, z původní Záhrady Blair Witch

Zdroje: Production Weekly prostřednictvím Bloody Disgusting, Giant Freakin Robot

Galerie: 4

Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit | Fandíme filmu Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit | Fandíme filmu Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit | Fandíme filmu Blair Witch: Nový film má režiséra a letos se začne točit | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest