Záhada Blair Witch opět ožije

Záhada Blair Witch opět ožije | Fandíme filmu
Artisan Entertainment / Lionsgate
Legendární hororová série se opět zkusí vrátit.

Filmový zpravodaj The Ankler informuje, že studio Lionsgate projevilo zájem o další oživení značky Blair Witch. Zatím nevíme skoro cokoliv bližšího. Zdá se, že projekt je v plenkách, studio zkrátka hodlá využít toho, že v době četných streamovacích služeb váš film vždycky někdo koupí, pokud dodáte nízkonákladovou záležitost se slavným názvem. Vypadá to, že by nemělo jít o pokračování dosavadních filmů, ale o restart.

V roce 1999 vzbudil původní snímek Záhada Blair Witch velké halo. Natáčení stálo pár drobných, méně než půl milionu dolarů. V kinech se potom podařilo utržit čtvrt miliardy. Masivní úspěch měl několik důvodů. Horory jsou úspěšné prakticky vždycky. Film měl dobré recenze a dobrou šuškandu. Diváci byli zvědaví na styl natáčení found footage, který v té době nebyl rozšířený. A distributor přišel s nápaditou reklamní kampaní, kdy se mezi diváky dařilo šířit fámy o tom, že by snad opravdu mohlo jít o reálné záběry, které se našly v pohozené kameře někde v lese.

Snímek pomohl v Hollywoodu zvýšit zájem o found footage a horory s tematikou folkloru a primitivních rituálů. Samotná značka Blair Witch už však nikdy původních výšin nedosáhla. Pokračování z let 2000 a 2016 měla výrazně nižší tržby i slabší recenze a oproti původnímu snímku jen minimální kulturní dopad. Vedle filmů vzniklo také několik videoher a ačkoliv původní autoři Daniel Myrick a Eduardo Sanchez poměrně často v rozhovorech mluví o tom, co by je bavilo s Blair Witch provádět, studio Lionsgate o jejich spolupráci momentálně nestojí.

Foto je ilustrační, původní Záhada Blair Witch

Zdroj: The Ankler

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest