The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo

The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu
Decal
Zobrazit další 4 obrázky
Chválená novinka při vymýtání démonů nahradila obvyklé křesťanství ortodoxním židovským folklorem.

Hororů o nečistém působení démonů, kteří se derou na náš svět, vzniká slušná řádka. Většina z nich je inspirovaná křesťanskou tradicí, tu a tam některé z nich sáhnou k pohanským rituálům nebo folkloru domorodých kultur. S židovskou tradicí a folklorem se nepracuje zrovna často, a tak The Offering působí jako příjemné žánrové osvěžení.

Snímek už si odbyl festivalovou premiéru a kritici se dost rozcházejí při hodnocení samotné filmařiny. Někteří kritici píší, že The Offering převyšuje typický standard žánru, jiní naopak mluví o tom, že z hororového hlediska jde vlastně o celkem tuctový film. Všichni se ale shodují na tom, že ukotvení vyprávění do židovského folkloru je zajímavé zpestření, díky němuž snímek stojí za pozornost.

Oficiální synopse: Po zmizení mladé Židovky se vrací syn ředitele chasidského pohřebního ústavu domů. Doufá, že s otcem po letech usmíří a přiváží s sebou těhotnou manželku. To však ještě netuší, že pod jejich nohama, v rodinné márnici, číhá v jednom z těl prastaré zlo, které má s nenarozeným dítětem zlověstné plány.

V hlavních rolích vystupují Nick Blood (Euforie, Andor, Agenti S.H.I.E.L.D.), Paul Kaye (Zpřítomnělí, Po životě, Hra o trůny) a Emily Wiseman (Winchester), Snímek jako svou prvotinu natočil Oliver Park, scénář napsal Hank Hoffman, námět společně s ním vymyslel producent Jonathan Yunger. Film bude od 13. ledna dostupný na VOD.

Podklady a foto: Decal

Galerie: 5

The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu The Offering: V novém hororu pitva probudí prastaré zlo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest