Vetřelec slaví svůj svátek, je tu první foto z nového filmu

Vetřelec slaví svůj svátek, je tu první foto z nového filmu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Obrázek odhalil spoustu detailů o chystané novince Alien: Romulus.

Velkým hollywoodským studiím nestačí, že jejich slavné ságy mají premiéry nových dílů v kinech a na domácím videu, že mají obnovené premiéry či výročí. Potřeba je produkt připomínat i jindy, a tak má leckterá značka stanovené výroční sváteční datum. Většinou to znamená jen zvýšený prodej nejrůznějších hraček a podobného dalšího balastu, ale čas od času se také díky tomu dozvíme něco nového.

Včera svůj svátek (den) oslavil Vetřelec, který tradici zavedl v roce 2016. I v tomhle případě byly uvedeny různé speciální edice videoher, oznámeny knížky či tematické společenské hry. Ale dočkali jsme se také jedné regulérní novinky na filmovém poli: Režisér Fede Alvarez sdílel vůbec první fotografii z natáčení chystaného celovečerního filmu Alien: Romulus. Na první pohled vás zaujme face-hugger v popředí, tedy taková ta štírovitá potvora, co se líhne z vetřelčích vajec, přisává se na ústa hostitelů a klade dovnitř do těla zárodek dospělého xenomorpha, který se záhy z hostitele nekompromisně prorve ven vzduch. Tyhle potvůrky tedy zjevně nebudou chybět.

Pojďme dál. Fotka nám ukazuje také interiér kulisy vesmírného plavidla, kde se bude děj odehrávat. Nebo lépe řečeno: Objekt má přetlakovou komoru (airlock), takže se nachází někde, kde ve vnějším prostoru není kyslík. Musí tedy jít o vesmírnou loď nebo o základnu na nějakém jiném tělese než na Zemi. Přetlakových komor je minimálně pět a objekt má recepci, takže jde zřejmě o velkou základnu, kam nejspíš přicházejí běžně hosté zvenčí (tedy ne pouze kupříkladu místní vojáci/vědci/těžaři), když se recepce uplatní.

Vpravo můžete vidět charakteristické dvojité véčko překrývající ypsilon, logo společnosti Weyland-Yutani, která má prsty prakticky ve všem, co se v dosavadních vetřelčích filmech stalo. Na palubě jsou zjevně laboratoře. Jestli čtu nápisy v dálce správně, vidíme genetickou laboratoř a kryonickou laboratoř, tedy potenciálně místo, kde se zamrazují vzorky, popřípadě uvádějí kosmonauti do hibernace pro dlouhé lety. To na první pohled vypadá jako ideální výbava pro zkoumání mimozemských organismů.

Vpravo na stěně pak visí nouzové telefonní místo (nápis emergency), které nápadně připomíná ukládací body z videohry Alien: Isolation. Jde pouze o malé pomrknutí pro pozorné fandy? Nebo se nový film hrou nějak inspiruje? Připomeňme, že děj videohry se odehrával 15 let po událostech původního Vetřelce a dcera Ellen Ripley vyšetřuje, co se vlastně stalo na palubě lodi Nostromo. Kdybyste měli zájem, níže si můžete děj hry přehrát v podobě animovaného seriálu. Ten najdete kompletní ve starším článku.

Alien: Romulus by měl být v zásadě nezávislý na dosavadních Vetřelcích a má nabídnout relativně přímočarý příběh, kdy loď s posádkou havaruje na mimozemské planetě. S mladými hrdiny bychom se měli vypravit na vzdálenou kolonii, kde skupina lidí bojuje s nebezpečným Xenomorphem. Rozpočet má údajně činit 75 milionů dolarů a snad by měl být snímek určený přímo pro stream, podobně jako to bylo u Predátora: Kořist. Film by mohl mít premiéru v roce 2024 a má „restartovat značku“. Režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty. Do hlavních rolí zatím byly obsazeny Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn a Aileen Wu.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího Vetřelce

Zdroj: Fede Alvarez

Galerie: 2

Vetřelec slaví svůj svátek, je tu první foto z nového filmu | Fandíme filmu Vetřelec slaví svůj svátek, je tu první foto z nového filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest