Monstrum: Nový Cloverfield našel režiséra a může do výroby

Monstrum: Nový Cloverfield našel režiséra a může do výroby | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Tajuplný svět z kuchyně J.J. Abramse opět ožívá, aby nás vábil svými záhadami.

V roce 2007 zaznamenal značný úspěch snímek Monstrum (Cloverfield). Matt Reeves, režisér The Batmana, katastrofické řádění obřího monstra v ulicích New Yorku zpracoval jako found footage, tedy pseudodokumentárním stylem. Film měl dobré recenze, stál skromných 25 milionů a utržil 172. Okamžitě se začalo mluvit o pokračování.

Klasický sequel nicméně do dnešního dne nedorazil. Namísto toho jsme se dočkali dvou filmů zasazených do stejného filmového světa, které se původního snímku dotýkaly jen okrajově. První „pokračování“, Ulice Cloverfield 10, bylo v roce 2016 znovu skvěle hodnocené a komerčně úspěšné. The Cloverfield Paradox z roku 2018 měl recenze slabé, šel rovnou na Netflix a od té doby se po značce slehla zem.

Loni jsme dostali zprávu, že se chystá další snímek, ale od té doby zase bylo ticho po pěšině. Až teď magazín Deadline přináší zprávu, že studio Paramount najalo režiséra Babaka Anvariho, aby spolu se scenáristou Joem Bartonem připravili nový Clovefield film. V tuhle chvíli neznáme vůbec žádné podrobnosti. Když byl Barton loni najatý pro psaní scénáře, o filmu se mluvilo jako o „pokračování Cloverfieldu“, což naznačovalo, že bychom se mohli dočkat přímého navázání na první film. Magazín Deadline nicméně aktuálně uvádí, že jakákoliv specifika zůstávají pod pokličkou a film může být sequel, prequel nebo další vedlejší příběh, podobně jako Ulice Cloverfield 10 nebo Cloverfield Paradox.

Série vždy sázela na hodně tajuplný marketing, kdy jsme do poslední chvíle skoro nic nevěděli, takže je dost dobře možné, že i tentokrát bude platit něco obdobného. Mezi producenty nechybí J.J. Abrams a Drew Goddard, autoři námětu a scénáře původního snímku. Anvari má cenu BAFTA za svou prvotinu Zahalení stínem, dále natočil snímky Rány a Jen na skok.

  • Vše o sérii Cloverfield

Foto je ilustrační - původní Monstrum

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Monstrum: Nový Cloverfield našel režiséra a může do výroby | Fandíme filmu Monstrum: Nový Cloverfield našel režiséra a může do výroby | Fandíme filmu Monstrum: Nový Cloverfield našel režiséra a může do výroby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest