Transformers: Pětka a animák jsou na cestě

Transformers: Pětka a animák jsou na cestě | Fandíme filmu
Kromě toho se pomalu chystá i několik dalších filmů. A bude Michael Bay režírovat Transformers 5 nebo nebude?

Už od Transformers 2 Michael Bay po dokončení každého dalšího dílu série tvrdí, že se ságou končí. Po čtyřce se dušoval, že tentokrát je to opravdu definitivní, nicméně už od premiéry každou chvíli slýcháme od jeho kolegů, že jej stejně nakonec přesvědčí. A možná to udělali, protože server Deadline tvrdí, že Bay pětku režírovat bude. (Mimochodem, už by to měl být jeho "opravdu poslední" film ze světa Transformerů)! Co na to říká sám Bay? Ten na Twitteru upřesňuje, že se "zatím" projektu nezavázal, zatím jen probíral nějaké nápady s producentem Stevenem Spielbergem. To sice není jasné "ano", ale k dřívějším definitivním "ne" má Bayovo aktuální vyjádření taky daleko. Scénář filmu každopádně píše Akiva Goldsman, natáčet se má začít příští rok v červnu.

Tým scenáristů pod Goldsmanovým vedením toho ale vymyslel podstatně více. Ve světě nenasytného Hollywoodu je překvapující, že producenti po diskusi s týmem seznali, že ze všech scenáristických nápadů asi celovečerní filmy natočit nepůjdou. Podle Spielberga by jich však mohlo z několikatýdenního scenáristického brainstormingu vzejít minimálně pět.

Úplně nejdůležitější je, že scenáristé připravili robotickou „Bibli“, ve které jsou podrobně popsané všechny možné i nemožné cesty, kterými se filmaři v budoucnu mohou vydat. V chystané pětce mají být připraveny nejrůznější výchozí body, ze kterých se případné spin-offy budou moci odpíchnout. A scenáristé prý mají v rukávu tolik nápadů, že v téhle podobě Transformers 5 vzniknou, i kdyby je nakonec nějakým nedopatřením Bay přeci jen nerežíroval.

Prvním schváleným spin-offem má být animovaný film, který bude pojednávat o vzniku Autobotů a Decepticonů na planetě Cybertron. Přičemž nevíme, zda animovaný znamená pouze to, že v něm nebudou vystupovat živí herci, ale jinak bude graficky zpracovaný stejně jako dosavadní celovečerní filmy, anebo jestli půjde o animák "pro děti", ve kterém se do sebe roboti pustí ve stylu Pixaru či Dreamworks. Animák píší scenáristé Andrew Barrer a Gabriel Ferrari, kteří doposud pracovali především na Ant-Manovi, u kterého měli za úkol být k ruce filmařům přímo na place a v případě potřeby přepisovat za pochodu konkrétní pasáže.

Následně by se měl realizovat scénář Jeffa Pinknera (Fringe, The Amazing Spider-Man 2) a potom scénář Lindsey Beer, která je zatím podepsaná jen pod chystaným remakem jiného robotického filmu – Číslo 5 žije. Ani u jednoho z těchto dvou filmů nevíme, o čem by měl pojednávat a nevíme ani to, jestli jde o pokračování hlavní řady nebo o spin-offy. Žádný ze zbylých scenáristů, kteří pomáhali tvarovat budoucnost celé ságy (Christina Hodson, Robert Kirkman, Art Marcum, Matt Holloway, Zak Penn, Steven DeKnight a Geneva Robertson-Dworet) zatím konkrétní zadání nedostal. Studio Paramount však má dle podepsaných smluv tři roky na to, aby kterýkoliv z jejich nápadů začalo zpracovávat.

Každopádně to vypadá, že robotů v budoucnosti zkrátka a dobře bude více než dost.

Zdroje: Deadline, Michael Bay Twitter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest