Rychle a zběsile 10: Záporáci a nové postavy v popředí nového teaseru

Rychle a zběsile 10: Záporáci a nové postavy v popředí nového teaseru | Fandíme filmu
Universal Pictures
Každá další upoutávka znovu a znovu signalizuje, že se blíží jedna velká záměna.

Rychle a zběsile 10 se vytasilo se dvěma novými teasery. Ten první je vlastně jen kratším sestřihem záběrů, které jsme už v minulosti viděli. Druhé video má sice idiotský ořez na výšku, ale zato přináší pár nových výjevů. Ukázka se přitom primárně soustředí na záporáky a nové postavy.

Ano, nechybí ani staří známí Toretto (Vin Diesel), Mia (Jordana Brewster) a Ramsey (Nathalie Emmanuel). Ale zbytek jsou postavy nové, antagonistické nebo ty, které najdeme v jakési šedé zóně. Novým velkým záporákem je Dante (Jason Momoa), okázalý syn zesnulého Hernana Reyese, záporáka pátého dílu. Právě za smrt otce se hodlá Dante rychlé a zběsilé partě pomstít. Další novickou je Tess (Brie Larson), dcera pana Nikoho, starého známého ze špionážní agentury, která s partičkou hrdinů vždycky spolupracovala tak, jak se jí to zrovna hodilo. Loajalitou Tess si také nemůžeme být stoprocentně jistí.

Mohlo by se zdát, že Deckard Shaw (Jason Statham) už je definitivně na straně hrdinů, ale začínal jako jejich oponent, tak kdo ví, jestli se věci ještě nějak neposunou. Cipher (Charlize Theron) asi není třeba představovat, ale co Letty (Michelle Rodriguez)? Jak ta souvisí s padouchy? Tvůrci v rozhovorech docela často hovoří o tom, že postavy ve filmu budou měnit strany. Osobně jsem čím dál tím víc přesvědčený o tom, že si Letty a Cipher prohodí během vyprávění vědomí, což s sebou přinese novou porci nejrůznějších komplikací…

Dom Toretto (Vin Diesel) a jeho rodina během řady misí navzdory všem předpokladům přechytračili a předjeli všechny nepřátele, kteří se jim postavili do cesty. Teď čelí dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Ze stínů minulosti se vynořuje děsivá hrozba poháněná krvavou touhou po pomstě. Soupeř odhodlaný rodinu rozbít a zničit všechny a všechno, co kdy Dom miloval.

V roce 2011, ve snímku Rychle a zběsile 5, zneškodnili Dom a jeho parta nebezpečného brazilského drogového bosse Hernana Reyese. Na mostě v Riu De Janeiru svrhli jeho impérium. Tehdy však netušili, že Reysův syn Dante (Jason Momoa) to všechno viděl a posledních dvanáct let strávil vymýšlením dokonalé pomsty.

Danteho plán rozhází Torettovu rodinu po celé zeměkouli. Od Los Angeles, přes římské katakomby, Brazílii, Londýn a Portugalsko až po Antarktidu. Vzniknou nová spojenectví a znovu se vynoří staří nepřátelé. Vše se však změní v momentě, kdy Dom zjistí, že hlavním cílem Danteho pomsty je jeho osmiletý syn (Leo Abelo Perry).

Ve známých rolích se z předchozích filmů vracejí také Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, Helen Mirren a Charlize Theron. Ty nově doplňují: Brie Larson jako Tess, agentka Agentury, která jedná na vlastní pěst. Alan Richtson jako Aimes, nový šéf Agentury, který nemá pro Domovu partu stejné pochopení jako jeho předchůdce, Pan Nikdo. Daniela Melchior jako brazilská pouliční závodnice se silnou vazbou na Domovu minulost. A Rita Moreno jako babička Toretto.

Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je ohlášené na 18. května 2023.

Podklady a foto: Universal Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest