Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii

Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Náckové touží po zlatě a za doprovodu Karla Gotta se jim to nepěkně vymstí.

Fascinace druhou světovou válkou trvá. Ve filmovém průmyslu je často předmětem historických dramat, ale také nejrůznějších zábavných filmů. Ať už jsou to dobrodružství (Indiana Jones), horory (Overlord: Nacistické zombie) nebo akce (chystaná novinka Sisu). Blood & Gold působí jako žánrově rozkročený snímek, který pracuje s nadsázkou, satirou a černým humorem.

Děj se odehrává na jaře roku 1945, kdy se německý dezertér Heinrich snaží dost domů ke svojí dceři. Cestou se dostane do spárů plenících esesáků, kteří jej nechají napospas osudu oběšeného na stromě. Na poslední chvíli jej zachrání farmářka Elsa, která jej schová u sebe na statku. Esesáci mezitím v nedaleké vesnici hledají ukrytý židovský poklad, ale narazí na tvrdý odpor místních obyvatel, kteří už mají vojáků plné zuby a chtějí poklad pro sebe. Heinrich s Elsou jsou záhy do honu za pokladem proti své vůli vtaženi. Akční dobrodružství vrcholí krvavou přestřelkou ve vesnickém kostele.

Heinricha hraje Robert Maaser, Elsu Marie Hacke, vůdce esesáků Alexander Scheer. Dále hrají Jördis Triebel, Stephan Grossmann, Florian Schmidtke, Simon Rupp, Petra Zieser, Gisela Aderhold, Jochen Nickel nebo Christian Kahrmann. Snímek režíroval Peter Thorwarth, který dříve natočil Krvavě rudé nebe nebo Den blbec. Natáčelo se v Česku, na lokacích na Točníku, v Údolí ticha, v Králově Dvoře, v Nižboru, v Líšné, na Křivoklátě nebo na Výsluní. Místní produkci zajišťovala společnost Sirena Film. Na natáčení se podílela řada Čechů, například art director Jan Kalous (Úkryt v zoo, Krvavě rudé nebe) nebo zvukař Viktor Prášil, jenž byl čerstvě nominovaný na Oscara za Na západní frontě klid.

Trailer působí jako celkem zábavná taškařice, což jen podtrhuje Gottova čardášová předělávka Paint it Black od Rolling Stones (i když si upřímně nejsem jistý, zda v traileru slyšíme přímo Karla, nebo jeho verzi coveruje někdo další). Netflix novinku uvede 26. května, dole v galerii najdete fotky.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 11

Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu Blood & Gold: Netflix zveřejnil trailer pro v Česku natáčenou válečnou komedii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest