Seesaw Monster: Anne Hathaway a Salma Hayek si v akční komedii vjedou do vlasů

Seesaw Monster: Anne Hathaway a Salma Hayek si v akční komedii vjedou do vlasů | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Netflix zfilmuje novinku od autora letošní akční chuťovky Bullet Train.

Letos v létě zaznamenal mezi fanoušky akce slušné ohlasy snímek Bullet Train, kde si musel Brad Pitt proklestit cestu rychlovlakem plným zabijáků. Autorem předlohy je Kōtarō Isaka, úspěšný japonský autor napínavých románů. Jeho knihou Seesaw Monster (zhruba „Houpačková příšera“) se teď inspiruje nová akční komedie, kterou připravuje Netflix.

O zápletce zatím oficiálně nebylo odhaleno mnoho. Film je popisovaný jako akční komedie, případně komediální thriller, v němž jsou dvě rivalky pro vyšší dobro nuceny ke spolupráci. Dvě ústřední postavy ve snímku hrají Anne Hathaway (Deník princezny, Temný rytíř povstal, Interstellar) a Salma Hayek (Desperado, Frida, Eternals).

Scénář snímku píše Olivia Milch, jež v minulosti napsala Debbie a její parťačky (kde si zahrála Hathaway) a dramedii Dude. Obě ústřední herečky snímek produkují. Projekt vzniká pro Netflix. Román zatím nebyl přeložený do angličtiny nebo jiného světového jazyka, takže podrobnosti o knize jsou dosti kusé.

Z toho co se dá dohledat obsahuje kniha Seesaw Monster dva kratší příběhy – Seesaw Monster a Spin Monster. Povídky (novely) se každá odehrávají v úplně jiné době, ale jsou vzájemně provázané. Povídka Seesaw Monster je zasazená do druhé poloviny 80. let, kdy se Japonsko ocitá v ekonomické bublině, která se blíží ke svému prasknutí. Ústředními postavami jsou Mieko, manželka bývalého novináře, a její tchyně Setsu. Rozepře mezi oběma ženami jsou nebezpečnější, než studená válka mezi Sovětským svazem a Spojenými státy. Zdánlivě obyčejná rodina nabere směr ke kalamitě, když Mieko začne mít vážné pochybnosti o tom, jaká je skutečná minulost Setsu.

Povídka Spin Monster je zasazená do roku 2050, do doby, kdy se vrací do módy analogové technologie. Protagonistou příběhu je kurýr Mito, který se zaplete do konfliktu, který přesahuje čas i prostor. Mito společně s adresátem mají v rukou dopis od geniálního inženýra a snaží se zabránit neviditelnému nepříteli, aby se úplně neutrhl ze řetězu.

Je patrné, že příběh bude z Japonska přesunutý do jiného prostředí, nicméně jak už jsem říkal, v tuhle chvíli není tak docela zřejmé, za film bude vycházet pouze z první povídky, anebo zakomponuje do vyprávění obě dvě.

Titulní foto je ilustrační Anne Hathaway ve filmu Temný rytíř povstal

Zdroje: Netflix, Deadline, CD Japan, Anime News Network

Galerie: 2

Seesaw Monster: Anne Hathaway a Salma Hayek si v akční komedii vjedou do vlasů | Fandíme filmu Seesaw Monster: Anne Hathaway a Salma Hayek si v akční komedii vjedou do vlasů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest