Ballerina nám odhalí víc o začátcích Johna Wicka

Ballerina nám odhalí víc o začátcích Johna Wicka | Fandíme filmu
Lionsgate
Akční spin-off Johna Wicka původně vůbec neměl být součástí jeho světa.

Od čtvrtka je v našich kinech k vidění John Wick 4. Podle hodnocení na ČSFD se snímek divákům u nás dost líbí. Pokud mezi ně patříte, tak už se nejspíš nemůžete dočkat, až se s Johnem potkáte znovu. Nebude to dlouho trvat. Keanu Reeves si svou roli zopakuje ve snímku Ballerina, který se natáčel na přelomu roku v Česku.

Spin-off Johna Wicka se odehrává mezi událostmi Johna Wicka 3 a 4, přičemž podle režiséra Chada Stahelskiho uplynulo mezi oběma snímky zhruba půl roku. V tomto mezidobí se blíže podíváme na mafiánskou rodinu Ruska Roma, jež hrála důležitou roli ve třetím i čtvrtému dílu Wickovvy série.

Scenárista Shay Hatten v rozhovoru pro Screen Rant prozradil, že původně Ballerinu před šesti lety napsal jako zcela samostatný film. Teprve později dostal příležitost scénář upravit tak, aby se stal součástí světa zabijáků. Scénář Johna Wicka 3 byl upravený tak, aby baletní scéna připravila pro Ballerinu půdu. Příběh se odehrává stranou od ostatního dění zabijáckého světa, takže se filmaři nemuseli vůbec bát, že by nějak šlapali na paty příběhu připravenému pro Johna Wicka 4.

Zároveň se ale podle Shaye i tak o zabijáckém univerzu a samotném Johnovi dozvíme víc. Ústřední postava Rooney (Ana de Armas) navštěvovala stejnou baletní akademii jako John. Snímek nám tak skrze jinou postavu ukáže, jaké to zhruba bylo, když se zde sám Wick kdysi dávno učil zabijáckému řemeslu. Potenciálně se můžeme dozvědět něco víc o tom, jak se Ruska Roma dostala do pozice, v jaké se nachází v Johnu Wickovi 4.

Hlavní hrdinkou příběhu je mladá žena, která se bude snažit pomstít vrahům svojí rodiny. Keanu Reeves se vrací John Wick, Ian McShane jako Winston, Lance Reddick jako Charon, Anjelica Huston, jako „Ředitelka“ - šéfka vražedného baletního programu. Hlavní roli dostala Ana de Armas. Doplňují ji Catalina Sandino Moreno, Gabriel Byrne a Norman Reedus. Režíruje Len Wiseman. Scénář napsali Shay Hatten a Emerald Fennell. Chad Stahelski, režisér wickovské série, snímek produkuje.

Titulní foto je ilustrační: John Wick 3

Zdroje: Screen Rant, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest