Jak sledovat Oscary 2023

Jak sledovat Oscary 2023 | Fandíme filmu
ABC / Akademie filmového umění a věd
Sledovat letošní ročník bude snazší. Kdy a kde Oscary naladíte a co od slavnostního předávání čekat.

V noci na zítřek se fanoušci Oscarů konečně dočkají. Dojde už k 95. předávání světově nejprestižnějšího filmového ocenění. V letošním ročníku máme pro diváky z Česka a Slovenska vynikající zprávu! V noci na dnešek došlo v USA k přechodu na letní čas. To znamená, že tentokrát nezačne přenos ve dvě, jak bývá obvyklé, ale už v 1:00 středoevropského času! Pokud se program nebude příliš natahovat, skončí předávání už kolem čtvrté hodiny ranní.

Kde přenos naladit? Nejjednodušší je pustit si ČT2, která znovu přenos zařadila do svého vysílání. Opět s českým simultánním překladem a komentářem, což je vítané pro diváky, kteří nevládnou angličtinou. Pakliže si chcete užít děkovné řeči oceněných v jejich původní podobě, pak většině z vás nezbývá, než prostřednictvím VPN naladit přenos přímo od stanice ABC a to buď na jejím webu nebo sociálních sítích. Jestli vám nevyhovují ani čeština, ani angličtina, pak je tu pro satelitní diváky ještě možnost sáhnout po vysílání německy hovořících stanic ORF 1 či PRO 7.

U nás na webu budeme už od jedné hodiny průběžně doplňovat výsledky přímo na webu a souběžně také na našem Instagramu (storýčka by se měla zobrazit i skrz naši Facebookovou stránku). Takže jestli se chystáte ponocovat (například kvůli finále The Last of Us), ale Oscary nebudete mít zapnuté přímo, můžete spolu s námi sledovat alespoň výsledky. Během pondělí přineseme komentář k výsledkům a předávacímu ceremoniálu.

V letošním roce se k moderování vrací osvědčený Jimmy Kimmel, který už show v minulosti moderoval dvakrát. Jeho výstupy nikdy nepatřily k těm pamětihodným, ale je to zkušený moderátor, co dokáže večerem bez potíží provést. V přiloženém videu se můžete podívat na Jimmyho klasický styl humoru, kdy si neváhá střílet sám ze sebe.

O samotném slavnostním večeru víme několik konkrétních věcí: Produkce se letos vykašlala na všechny neúspěšné experimenty se zkracováním přenosu a po kritice Akademie i filmové veřejnosti předá všechny ceny normálně během přímého přenosu. Po loňském fiasku s vyhlašováním „divácky nejoblíbenějšího filmu“ a „nejpamětihodnějším filmovém momentu“ si letos produkce podobné zlepšováky naštěstí odpustila také a bude se držet osvědčených prvků, jako jsou vzpomínkové sekvence pro zesnulé osobnosti či hudební vystoupení. Mezi vystupujícími by snad neměla chybět Lady Gaga s písní Hold My Hand z Top Gunu: Mavericka.

Podklady a foto: ABC / Akademie filmového umění a věd

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest