42 let, 219 dní: Hrdina romantické sci-fi komedie se po zmražení probudí v budoucnosti

42 let, 219 dní: Hrdina romantické sci-fi komedie se po zmražení probudí v budoucnosti | Fandíme filmu
HBO
Zobrazit další 1 obrázek
Když po letech v kryogenickém spánku poznáváte pouze svou zestárlou bejvalku, je to trochu šok.

Téma probuzení ve světě budoucnosti divákům nabízí celá řada filmů a seriálů. Namátkou zmiňme alespoň Futuramu, Demolition Mana, Austina Powerse, Navždy mladého nebo Americkou nakládačku. A čas od času i ve zprávách narazíte na článek o lidech, kteří by se rádi nechali kryogenicky zmrazit, aby si ve stavu hibernace počkali do doby, až například medicína bude schopná léčit jejich nemoc.

Zatím je to spíš teorie, ale ve snímku 42.6 Years (překládat můžeme třeba jako 42 let, 219 dní) taková možnost existuje. Zatím jde o experimentální proceduru, ale mladý hrdina se ji rozhodne podstoupit, aby si zachránil život. Když se po 42 letech a 219 dnech opět probudí, tak se on sám vůbec nezměnil, ale svět kolem něho se proměnil drasticky. V budoucnosti je úplně sám a jediný člověk, kterého poznává, je jeho zestárlá bývalá přítelkyně.

Hrdinu ztvární Andy Samberg, komediální herec známý třeba ze seriálu Brooklyn 99 nebo celovečerního snímku Palm Springs. Sám také vymyslel námět snímku a produkuje. Jeho bývalou přítelkyni hraje Jean Smart, hollywoodská legenda, kterou si aktuálně můžeme užívat v seriálu Stále v kurzu a v posledních letech se ukázala třeba také ve Watchmenech nebo v Mare z Easttownu.

Scénář na základě Adamova nápadu rozepsal Seth Reiss, který je spoluautorem loňského thrilleru Menu. Scénář se loni umístil na Black Listu, výročně vydávaném seznamu nejlepších dosud nezfilmovaných scénářů. Režíruje Craig Gillespie (Já, Tonya, Cruella, Pam a Tommy), který také patří mezi producenty. Připravovaný snímek vzniká pro Amazon.

Titulní foto je ilustrační: Andy Samberg ve filmu Tour de doping

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

42 let, 219 dní: Hrdina romantické sci-fi komedie se po zmražení probudí v budoucnosti | Fandíme filmu 42 let, 219 dní: Hrdina romantické sci-fi komedie se po zmražení probudí v budoucnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest