Joker 2: Videa z natáčení ukazují, že potkáme hned tři různé Jokery

Joker 2: Videa z natáčení ukazují, že potkáme hned tři různé Jokery | Fandíme filmu
Warner Bros. / Todd Phillips
První zákulisní záběry z Jokera: Folie à deux ukazují honičku tří klaunů.

Natáčení komiksovky Joker: Folie à deux běží od první půlky prosince. Zatím jsme mohli ze snímku vidět dvě fotky, které sdílel přímo režisér Todd Phillips. Teď se filmaři z ateliérů přesunuli do ulic a obrázků rázem přibylo. I těch pohyblivých. Na rozdíl od prvního filmu, který se točil v New Yorku, tentokrát se v Gotham proměnilo Los Angeles. Produkce v ulicích točí bez jakékoliv snahy cokoliv před přihlížejícími tajit, takže zřejmě nevidíme žádné velké spoilery, nic co nebude představeno už v trailerech.

Už to, že jsme v ulicích Gothamu nám napovídá dvě možné skutečnosti. Buď bude Joker v ústavu Arkham propadat blouznění či fantazírování, anebo se děj fyzicky přesune také mimo ústav. Ať už v rámci flashbacku anebo dojde k útěku. Ještě zajímavější je pak to, co přesně vidíme. V ulicích probíhá divoká honička, která soudě dle zveřejněných videí bude značně intenzivní. A co je nejdůležitější, ve scéně vidíme Jokera hned třikrát!

Jednak je tu Arthur Fleck v zaprášeném šedém obleku, s téměř setřeným make-upem. Takhle je namaskovaný sám Joaquin Phoenix, představitel hlavní role. Vedle toho jsou tu dva neznámí herci (kaskadéři) oblečení do dvou dalších outfitů. Jednak je tu Joker ve vínovém obleku, s plně naneseným make-upem a zelenými vlasy. Jeho oblek je také zašpiněný. A pak je tu ještě jeden Joker, který má tmavé kalhoty, světlou bundu a snad ještě masku na obličeji. (Možná tu, kterou si Arthur v prvním filmu nasadil ve scénách v metru?)

Uvidíme, co se z toho všeho vyklube. Natáčení v Los Angeles pokračuje, takže zajímavé záběry mohou přibývat. A fanoušci začínají spekulovat o tom, zda si náhodou film nevezme dílčí inspiraci z komiksu Batman: Three Jokers, kde se ukáže, že Joker jsou ve skutečnosti tři různí lidé.

Joker: Folie à deux podle nepotvrzených zvěstí má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Jokera

Zdroje: Joaquin Phoenix Updates, ThwipT, Lady Gaga Now

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest