Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná

Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jeden z nejzásadnějších momentů filmu byl po spontánní improvizaci zcela přepracovaný. A koukněte, jak vznikal dobový Gotham.

Článek obsahuje spoilery!

Navzdory obavám zahraničních médií ohledně terorismu a podněcování násilí, dorazil Joker do kin bez větších problémů a z pokladen se mu i po týdnu od premiéry sypou velice solidní peníze. Diváci jsou tedy zjevně spokojení, nebo přinejmenším stále zvědaví, ale kdo ví, třeba to tak být nemuselo. Film mohl vypadat jinak. Režisér Todd Phillips sice nepotvrdil starší zprávy o tom, že se snímek za chodu výrazně překopával, nicméně odhalil, že společně s hlavní hvězdou Joaquinem Phoenixem těsně před začátkem natáčení kompletně přepracovali jednu scénu.

Konkrétně se jedná o scénu po Arthurově první vraždě. Poté, co zastřelí tři mladíky v metru, uteče do ulic a schová se na špinavém veřejném WC. Ve scénáři prý Arthur vběhl dovnitř a začal panikařit. Pozvracel se do záchodu, hystericky se snažil schovat zbraň a smýval si z obličeje make up. Když ale došlo na natáčení, Phoenix i Phillips se shodli, že Arthur by se takto nezachoval. Snažili se tedy více než hodinu vymyslet nějakou alternativu, až režisér pustil kousek hudby, kterou mu poslala skladatelka filmu Hildur Guðnadóttir. Phoenix začal podle jejího rytmu tančit a v ten moment věděli, že našli řešení. Ve finální verzi scény tedy vidíme Arthura tančit s nepřítomným výrazem ve tváři, zatímco se na povrch dere o kousek více z ikonického záporáka. Detailnější popis scény přímo od Phillipse najdete v prvním přiloženém videu, ve druhém vám pak režisér podrobně ukáže, jak společně se svým týmem vytvořili město Gotham a jeho realistické vzezření inspirované New Yorkem z přelomu 70. a 80. let.

Zdroj: The New York Times

Galerie: 7

Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Joker: Jedna zlomová scéna byla původně úplně jiná | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest