Joker 2: První pohled na Lady Gaga ve filmu

Joker 2: První pohled na Lady Gaga ve filmu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Nové podání Harley Quinn se představuje. Oscarový Joaquin Phoenix jako Joker nemůže chybět.

Svatý Valentýn je uměle vytvořený svátek, který má za úkol obohatit výrobce cukru, růžové barvy a mrtvých rostlin. Ale to vůbec nevadí, protože je tu strýček Joker, aby se propadu světa ke konzumnímu šílenství vysmál a zatančil si na našich hrobech, až se při honbě za vyprázdněnými dary pro naše milované ušlapeme. Všechna marnost ale Valentýnu budiž odpuštěna, neb režisér Todd Phillips při té příležitosti zveřejnil nové foto ze svojí chystané romance Joker: Folie à deux.

Konkrétně na fotografii můžeme vidět ústřední problematický páreček, Jokera (Joaquin Phoenix) a Harley Quinn (Lady Gaga). Je to vlastně náš vůbec první pohled na Harley v podání Gaga. Arthur Fleck má na tváři zbytky téměř smytého make-upu, Harley na rtech buď rozmazanou rtěnku, Arthurův make-up nebo krev. V očích Harley je vidět opojení Arthurem, v jeho očích jisté zalíbení…ať už přímo v Harley, v moci, kterou nad ní má, nebo v budoucích škodám, které mohou napáchat společnými silami.

Zveřejnění fotky na Valentýna svádí k otázce, jak vlastně bude vztah vykreslený. V řadě zpracování Joker Harley tak dlouho týrá či jí manipuluje, dokud ji nezlomí, aby byla oddaným otrokem jeho zvůle. To je následně vykreslováno ne jako horor, ale jako kouzelná romance. Už první Joker sklízel kritické ohlasy za to, jak vyobrazuje psychické poruchy a jejich vnímání, tak snad se pokračování podobným pastem pokusí vyhnout.

Fotku najdete dole v galerii.

Joker: Folie à deux podle nepotvrzených zvěstí má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Jokera

Zdroj: Todd Phllips

Galerie: 2

Joker 2: První pohled na Lady Gaga ve filmu | Fandíme filmu Joker 2: První pohled na Lady Gaga ve filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest