Loki: Do světa Marvelu míří nová velká hrozba

Loki: Do světa Marvelu míří nová velká hrozba | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Lokiho minisérie odhalila oficiální synopsi. Známe záporáka? A vznikne 2. řada?

Loki už se podělil o dva trailery (první, druhý). Stále toho však o něm příliš nevíme. Šéf Marvelu Kevin Feige nedávno v rozhovoru pro IMDb řekl, že je minisérie zpracovaná jako kriminální thriller. V příběhu se střetnou dvě zcela protichůdné síly: Představitel chaosu Loki (Tom Hiddleston) a Time Variance Authority, organizace pověřená správou času. Organizace podle Feigeho hlídá řád věcí, dohlíží na to, že se čas odvíjí podle předem určených linek. Což je zajímavá poznámka. Znamená to, že ve světě Marvelu existuje osud? O když existuje úřad, jenž dohlíží na správný běh času, znamená to, že se lze tomu osudu za jistých okolností vzepřít?

Pak tu máme oficiální synopsi, která byla zveřejněna:

Minisérie začíná pouhých několik okamžiků poté, co Loki během událostí Avengers: Endgame ukradl (už podruhé) Tesseract a uprchl. Okamžitě jej zadrží Time Variance Authority, byrokratická organizace, jež existuje mimo čas a prostor. Loki se organizaci musí zpovídat ze svých zločinů proti posvátné linii času. Loki má na výběr: Buď se nechá vymazat z reality, anebo pomůže s polapením ještě větší hrozby.

Zatím nevíme kdo nebo co by tou hrozbou mohlo být, nicméně už delší dobu se nám vrší náznaky, že by se v minisérii mohl objevit Kang, další velký záporák z marvelovských komiksů (seznamte se). Nejprve se objevila zákulisní šuškanda, podle které měla Lokiho minisérie existenci Kanga alespoň naznačovat. Pak bylo loni v prosinci oznámeno, že se Kang objeví ve snímku Ant-Man: Quantumania a že si jej zahraje Jonathan Majors. Začalo se spekulovat o tom, zda náhodou herec nebyl obsazený s takhle velkým předstihem právě proto, že jej bylo zapotřebí už v Lokim.

Potom byl v prosinci zveřejněný trailer pro Lokiho sérii, v němž se objevily sochy tzv „Timekeeperů“, tedy hlídačů času, což jsou v komiksech bytosti, které se pustily s Kangem do křížku. (Sochy můžete vidět dole v galerii). Ještě v prosinci se objevily drby, které tvrdily, že se Kang v minisérii představí. Pak se ukázalo, že Gugu Mbatha-Raw v minisérii hraje soudkyni Renslayer. Do té je v komiksech Kang zamilovaný. A teď si fanoušci na filmové databázi IMDb všimli, že na Lokim pracuje někdo, jehož úkolem je starat se o kostým „pana Majorse“. Ano, je pravda, že IMDb může editovat kdekdo, nicméně dohromady je těch indicií tolik, že bychom se Kanga skutečně mohli v Lokim dočkat, co říkáte?

PS: Producent Nate Moore v rozhovoru pro IndieWire uvedl, že Loki je vhodný k tomu, aby dostal vícero sérií. Už v minulosti ostatně bylo naznačeno, že se s druhou řadou počítá. Marvel se aktuálně chystá něco k Lokimu natáčet v Londýně a už se spekuluje o tom, zda to náhodou nejsou první scény pro druhou řadu.

Minisérii Loki režíruje Kate Herron, showrunnerem je Michael Waldron. V hlavních rolích Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku a Richard E. Grant. Premiéra proběhne 11. června 2021. Minisérie pojednává o verzi Lokiho, která v Avengers: Endgame popadla kosmickou kostku a teleportovala se neznámo kam. 

Zdroje: IMDb I, II, The Ronin, The DisInsider, Indie Wire, Amazon, The Direct

Galerie: 3

Loki: Do světa Marvelu míří nová velká hrozba | Fandíme filmu Loki: Do světa Marvelu míří nová velká hrozba | Fandíme filmu Loki: Do světa Marvelu míří nová velká hrozba | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest