Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi

Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Obnovená premiéra Titanicu s Avatarem: The Way of Water se perou o rekordy.

Po několika týdnech je nadvláda Avatara: The Way of Water definitivně pryč. Sesadit z první příčky se jej povedlo už minulý týden a trend pokračuje, ačkoliv si modrý velkofilm drží alespoň druhou příčku a na tu první ztrácí nemnoho. Na první místo víkendu se každopádně na největším trhu ve Spojených státech protančil Channing Tatum se závěrem své striptérské trilogie. Bez kalhot: Poslední tanec (Magic Mike's Last Dance) utržilo v USA přes 8 milionů a mezinárodně dalších 10.

První Bez kalhot mělo v USA premiéru ve výši 39 milionů, druhé skoro 13 milionů, takže kde se u trojky stala chyba? Už pokles mezi jedničkou a dvojkou značí, že zájem o značku (nebo sledování obdobného typu filmů v kinech) klesá. Velkou roli hraje skutečnost, že dnes je Super Bowl a velká část Američanů jako primární zábavu volí právě finále americké fotbalové ligy. Ostatně tento víkend byla návštěvnost celkově nízká (naposledy první film žebříčku nepřesáhl deset milionů loni v září). Magic Mike 3 má také z trilogie nejslabší recenze a původně byl určený pro HBO Max, nikoliv pro kina. Ve finále je nicméně celkem jedno, proč si film vede špatně. Prostou realitou zůstává, že rozpočet přesáhl 40 milionů a reklamní výdaje 20 milionů. Snímek by tedy k zaplacení v kinech potřeboval utržit minimálně 120 milionů a to se prostě nepovede. Lze tak očekávat, že Bez kalhot: Poslední tance brzy přeci jen skončí na HBO, aby se marketingový rozpočet pro kina využil alespoň ku prospěchu online premiéry.

Po minulém propadu na třetí pozici se na druhé místo žebříčku vrací Avatar: The Way of Water. Film utržil ve Spojených státech 6,8 milionu, mezinárodně dalších téměř 19 milionů. Ve Spojených státech úhrn dělá téměř 647 milionů. Mimo Státy si The Way of Water nejlépe vede v Číně (247 milionů), ve Francii (145 milionů) v Němeku (135 milionů), v Jižní Korei (107 milionů), ve Velké Británii (90 milionů), v Austrálii (62 milionů), v Indii (59 milionů), v Mexiku (55 milionů) a Španělsku (53 milionů). Mezinárodní součet dělá 1,566 miliardy. Celosvětový 2,213 miliardy.

Co to znamená z pohledu historických rekordů? To je tenhle týden extra zajímavé, protože do hry vstupuje obnovená premiéra Titanicu. Další megahit režiséra Jamese Camerona skončil jen stupínek pod jeho aktuálním Avatarem 2. Ve Spojených státech obnovená premiéra utržila 6,4 milionu. Pokud budeme porovnávat s jinými obnovenými premiérami megahitů, tak je to více než slušné. Spider-Man: Bez domova utržil při opětovném nasazení 5,4 milionu, Avengers: Endgame 6,1 milionu a první Avatar 10,5 milionu. Mezinárodně Titanic do prasátka přihodil dalších téměř 16 milionů.

V celkovém měření to znamená, že ve Spojených státech má Titanic úhrnem skoro 666 milionů. Avatar 2 v tuto chvíli 20 milionů ztrácí. Může vzájemné zápolení vyhrát? Roli bude hrát to, jak rychle se Titanic z kin stáhne a jak dlouho ještě druhý Avatar vydrží. Předpovědi na základě nejnovější dat Avataru předpovídají v USA finální částku mezi 680 a 690 miliony. Jenže dalších 14 milionů by mohl získat i Titanic… Mezinárodně Avatar 2 bratrské poměřování vyhrál už před časem. V tuhle chvíli má úhrnem 1,566 miliardy, Titanic 1,551 miliardy. Pořadí už se měnit nebude. Celosvětový rozdíl je minimální. Titanic je teď na třetí příčce globálního žebříčku, celkem s 2,217 miliardy. The Way of Water na čtvrtém místě s 2,213 miliardy. Pár dní to bude trvat, ale v nadcházejícím týdnu by měl Avatar 2 Titanic předehnat a stát se tak třetím nejvýše umístěným snímkem v žebříčku celosvětových kasovních tržeb.

Sjíždíme dál víkendovým pořadím. Na třetí pozici nás čeká malé překvapení. Dramedie 80 for Brady se nečekaně drží. Utržila dalších 6 milionů, celkem už to dělá téměř 25 milionů. Za slušný výsledek film zřejmě vděčí fotbalové tematice, která šla ruku v ruce s aktuálním víkendem. Thriller Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin) M. Night Shyamalana tak z prvního místa při minulém víkendu klesl až na čtvrtou příčku. Tržby se propadly o nepříjemných 61%, film obdržel jen lehce přes 5,5 milionu, v USA zatím získal přes 23 milionů, na ostatních trzích přes 13. Celkem to dělá více než 37. Oproti posledních Shyamalanovým premiérám je to slabota, nicméně při dvacetimilionovém rozpočtu se film zaplatí a M. Night si i dál do budoucna bude moci točit to, na co má zrovna chuť.

Naopak pořád skvěle má drápky zatnuté Kocour v botách: Poslední přání (Puss in Boots: The Last Wish). Tento víkend snímek v USA utržil 5,5 milionu a mezinárodně dalších 12. Celkový úhrn v USA už dělá 158 milionů a příští týden se podaří pokořit Zpívej 2 (163 milionů) na pozici druhého nejúspěšnějšího animáku uvedeného od začátku pandemie. Celosvětovým úhrnem se Kocour ke Zpívej 2 (408 milionů) také blíží mílovými kroky. Kocour má v tuto chvíli v prasátku skoro 394 milionů, nijak nezpomaluje a ještě jej čeká premiéra v Japonsku. Aktuálně analytici předpovídají finální úhrn ve výši 450-500 milionů.

Muž jménem Otto (A Man Called Otto) se také drží statečně. Při sedmém týdnu promítání utržil v USA 2,62 milionu, uzmul si 7. příčku víkendového žebříčku, celkem má ze států 57 mega a ze světa 92. Na hladivou dramedii skvělý výsledek. Nezvěstná (Missing) je o stupínek níže. Osmá příčka, 2,6 milionu, celkem 26 milionů. Stále boduje také M3GAN. Připisuje si další 2,3 milionu z USA, kde už má na kontě celkem 90 mega. Globálně téměř 166. Při nízkém rozpočtu, nepředražené reklamě a bez silné značky v zádech naprostá fantazie a potenciálně začátek nové úspěšné hororové ságy. A do top desítky se ještě jednou vrátil thriller Plane s Gerardem Butlerem. V pátém týdnu promítání snímek utržil přes milion a v úhrnu má na kontě 43 milionů. Náklady byly vyšší, než by snímek zasloužil, takže žádný důvod k oslavám.

Na úplný závěr se ještě pojďme podívat na filmy, které bodují i bez amerických kin. Babylon Damiena Chazella si vedl ve Spojených státech mizerně, ale mezinárodně se docela snaží. Za víkend si připsal další 4 miliony a už má celkem 15 milionů z USA a dalších 41 z ostatních zemí. Obří rozpočet to nezaplatí, ale aspoň ztráta nebude tak vysoká, jak se zprvu zdálo po bídném startu v Severní Americe. Dalším hollywoodským snímkem, který dodatečně sbírá cizí měny, je Black Panther: Wakanda nechť žije. Zatímco v Americe už film navštěvují prakticky jen jednotky diváků, v Číně poslední marvelovka zažívá odloženou premiéru. Snímek za víkend utržil 6 milionů a za celou dobu promítání 12 milionů. Vzhledem k tomu, jak dlouho už je film v online distribuci, to vlastně není pro Disneyho špatný bonus. Celková Pantherova tržba ze světa dělá téměř 843 milionů.

V Číně je ale po znovuotevření kin stále daleko větší zájem především o lokální hity. Historické drama Full River Red si za víkend připsalo dalších 19 milionů a celkem má na účtu 623 mega. Příští týden snímek přeskočí Avengers: Endgme a zaujme tak pozici 7. nejvýdělečnějšího filmu v historii čínských kin. Země na scestí 2 momentálně v čínském žebříčku drží historicky 11. příčku s 537 miliony. Proniknutí do top desítky je pro snímek rozhodně možné. Čína tak dál ovládá žebříček letošních premiér. Třetí nejvyšší tržby letošního roku zatím vykázal čínský animák Boonie Bears: Guardian Code (198 milionů), pak je americká M3GAN (165 milionů) a pak opět Čína a Hidden Blade (126 milionů). Šestou příčku pro změnu okupuje Indie. Lokální megahit Pathaan už utržil celosvětově 112 milionů a momentálně jde už o 4. nejúspěšnější film rostoucího indického trhu.

Příští týden dorazí do kin Ant-Man a Wasp: Quantumania, spolu se kterou Hollywood začne nadvládu pomalu vracet na svoji stranu.

Titulní foto: Bez kalhot: Poslední tanec

Zdroje: Deadline, Exhibitor Relations Co., Luiz Fernando, Box Office Mojo

Titanic

19.12.1997 | USA
Drama, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 12

Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu Box Office: Kina ovládlo Bez kalhot 3, Titanic ujíždí Avatarovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest