Životopisný film Michaela Jacksona má režiséra a může se točit

Životopisný film Michaela Jacksona má režiséra a může se točit | Fandíme filmu
Alan Light, CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Král popu má být divákům vykreslený v celé své komplexní složitosti.

Asi před rokem jsme vás informovali, že se chystá celovečerní životopisný film o hudebníkovi Michaelu Jacksonovi, nazvaný jednoduše Michael. Teď se přípravy projektu pohnuly výrazně kupředu. Studio Lionsgate má v plánu začít natáčení ještě v letošním roce, což by znamenalo, že snímek potenciálně uvidíme už v tom příštím.

Jako režisér byl angažovaný Antoine Fuqua, autor snímků jako Training Day, Odstřelovač nebo Equalizer. Naposledy natočil historické drama Osvobození s Willem Smithem. Aktuálně Fuqua dokončuje Equalizera 3 a jakmile bude hotovo, pustí se do Michaela. Antoine v prohlášení uvedl, že na Jacksonově hudbě a videoklipech vyrůstal a význam při jeho angažování mohla mít i skutečnost, že sám také natočil celou řadu videoklipů, takže by potenciálně měl mít předpoklady pro realizaci hudebních okamžiků Jacksonovy kariéry.

Snímek připravuje Graham King, stejný producent jako hit Bohemian Rhapsody, takže jde tipovat, že hudební scény budou i v tomto případě stěžejní. Scénář napsal John Logan, pro něhož je údajně projekt srdeční záležitostí. Dle oficiálního stanoviska produkce se máme dočkat Jacksonovy oslavy, stejně jako unikátního nového vhledu do jeho života.

Podle informací magazínu Deadline by vyprávění mělo začít během pozdější fáze Jacksonova života a ve vzpomínkách se vracet k jeho dospívání, které pomáhalo ukovat jeho talent a pracovní morálku, ale zároveň v té době zřejmě drsný otec a život v šoubyznysu výrazně narušili Michaelovo duševní zrání. Snímek se údajně pokusí vykreslit komplexní Jacksonův portrét, od úspěchů s rodinnou skupinou The Jackson 5, až po status největší hudební ikony planety. Zároveň by se ale údajně nemělo vyprávění vyhýbat složitým tématům, jako jsou zpěvákova smrt, zneužívání sedativ a nařčení z pedofilie. Stále však platí, že nezní moc pravděpodobně, že by se snímek zvlášť k poslednímu jmenovanému tématu mohl přistupovat s nějakým pokusem o objektivitu, když mezi producenty figurují i správci Jacksonovy pozůstalosti, kteří se dlouhodobě snaží hájit hudebníkův pozitivní veřejný obraz.

Foto: Alan Light, CC BY 2.0

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest