Michael Jackson dostane vlastní životopisný velkofilm

Michael Jackson dostane vlastní životopisný velkofilm | Fandíme filmu
Alan Light, CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Fanoušci Bohemian Rhapsody by si měli přijít na své.

Už jsou to více než dva roky, kdy jsme se dozvěděli, že se chystá životopisný film Michaela Jacksona. Teprve teď se projekt konečně hýbe kupředu, když se práv chopilo studio Lionsgate. Snímek bude nazvaný jednoduše Michael a chystá jej producent Graham King, oscarový producent Skryté identity, který zaštítil také Letce, Huga, Argo, ale především také Bohemian Rhapsody, tedy životopisný hudební film o Freddiem Mercurym a kapele Queen.

Scénář Michaela napsal John Logan, držitel tří oscarových nominací za Gladiátora, Letce a Huga. Pochlubit se ale může také Posledním samurajem či bondovkou Skyfall. Michael má přinést „důkladný portrét složitého muže, jenž se stal Králem popu. Snímek nabídne divákům Jacksonova nejvýraznější hudební vystoupení a zasvěceně představí jeho tvůrčí proces a osobní život.“

Jackson je bezesporu ikonou, kolem které půjde vystavět podobnou zábavnou show, jakou byl (především díky hudbě) snímek Bohemian Rhapsody. Už tomu nicméně bylo vyčítáno, že jde o značně učesanou verzi skutečnosti, která chce především hladit po srsti, bavit a podpořit prodeje desek kapely Queen.

Pravda, u snímku Michael se mluví o tom, že film ukáže „zasvěcený pohled na jeho život“ a dva roky stará zpráva tvrdila, že se tvůrci nesnaží přinést nějaký okleštěný portrét. Zároveň ale film vzniká s plnou podporou Jacksonovy pozůstalosti, která je na jakékoliv vykreslení Jacksona v negativním světle dost citlivá. King také připouští, že je zpěvákovým fanouškem a víme, jak vypadala „jeho“ Bohemian Rhapsody. Michael Jackson je přitom daleko kontroverznější osobnost, nad kterou se vznáší extrémně závažná obvinění ze zneužívání dětí.

Lze předpokládat, že Jacksonovým neochvějným fanouškům by hudební velkofilm o jeho životě mohl udělat radost, na nějaký skutečně kritický ponor pod pokličku téhle komplikované osobnosti si však ještě asi budeme muset nějakých pár desetiletí počkat, až vášně fanoušků a pozůstalých vychladnou.

Foto: Alan Light, CC BY 2.0

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest